FunX

"Wees voorzichtig met de keuze voor een abortus te veroordelen"

  1. Newschevron right
  2. "Wees voorzichtig met de keuze voor een abortus te veroordelen"

"In Nederland moeten we vrouwen die kiezen voor abortus niet veroordelen." Dat zegt Ellen Giepmans, directeur van FIOM, adviesorganisatie voor vrouwen met een ongewenste zwangerschap.

"Soms is het niet in woorden uit te leggen waarom je een bepaalde keuze maakt, maar je weet wel dat het voor jou de juiste is. En die vrouwen moeten verder met de consequenties en verantwoordelijkheid voor de gemaakte keuze."

Oplossing

Hoewel het abortuscijfer in Nederland relatief laag ligt (2015: 27.000), moet het aantal abortussen volgens minister Schippers van Volksgezondheid wel omlaag. Volgens Ellen is dit een gevaarlijke uitspraak. "Het kan de indruk wekken dat abortus geen geschikte oplossing is voor een ongewenste zwangerschap. En wij vinden het belangrijk dat een vrouw in Nederland haar eigen keuzes kan maken. Een abortus is één van de opties en dat willen wij niet veroordelen."

Voorkomen

Volgens Ellen moet er juist gekeken worden naar wat de redenen zijn voor vrouwen dat zij zitten met een ongewenste zwangerschap, en onderzoeken of die situaties zijn te voorkomen.

Meer weten over abortus? Check de website van FIOM.

Ster advertentie
Ster advertentie