OMG

Omgekomen honkballer José Fernandez laat ontroerend bericht achter voor zwangere vriendin

  1. Newschevron right
  2. Omgekomen honkballer José Fernandez laat ontroerend bericht achter voor zwangere vriendin

De 24-jarige Amerikaanse honkballer José Fernandez verongelukte afgelopen weekend tijdens een bootongeluk. Net voor zijn tragische dood postte hij een prachtige foto van zijn zwangere vrouw.

Laatste woorden

De toekomstige vader richtte zijn laatste woorden aan zijn vriendin en hun nog ongeboren kindje.

''Ik ben zo blij dat je in mijn leven bent. Ik ben klaar voor het pad dat we samen gaan bewandelen. #familieeerst.''

Onder de foto worden nu enorm veel steunbetuigingen geplaatst.

Bootongeluk

José Fernandez was zondag met twee vrienden aan het varen in de buurt van Miami Beach. De boot raakte een rots en sloeg over de kop. Toen de reddingswerkers aankwamen, waren de drie jongens al overleden.

American dream

Fernandez groeide op in armoede en verdiende zijn geld door tomaten te verkopen. Acht jaar geleden vluchtte hij uit Cuba om zijn honkbaldroom in de Verenigde Staten na te jagen. Hij deed al drie keer eerder een poging om de Verenigde Staten te bereiken, maar dit lukte telkens niet. Hierdoor belandde hij al op jonge leeftijd in de gevangenis.

Held

De vierde vluchtpoging slaagde wel. Tijdens de tocht met een klein bootje sloeg er een passagier overboord. Hij sprong erachteraan en ontdekte toen dat het om zijn eigen moeder ging. Samen kwamen ze uiteindelijk veilig aan in Amerika.

Miami Marlins

In 2013 debuteerde hij voor de Miami Marlins in de Major League Baseball (MLB). Na zijn debuutseizoen won hij de Rookie of The Year Award.

Eerbetoon

Vannacht werd er voor het eerst sinds de dood van Fernandez weer gehonkbald door zijn teamgenoten. De Marlins maakten er een prachtig eerbetoon van. Ze droegen allen een shirt met nummer 16, het rugnummer van Fernandez.

Ook de eerste homerun van Dee Gordon zorgde voor een emotioneel moment.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie