FunX

Schapen in opstand tegen slachtfeest

  1. Newschevron right
  2. Schapen in opstand tegen slachtfeest
Het is vandaag weer slachtfeest, het feest dat moslims eraan herinnert dat ze bereid moeten zijn alles op te offeren voor Allah. Tijdens het slachtfeest staat er veel lams- en schapenvlees op het menu, en dat is reden genoeg voor lammetjes en schapen om in opstand te komen. Pezpaq.tv heeft een videoclip gemaakt met de leider van de schapenopstand: Cheb Schaap.

Cheb Schaap roept op Pezpaq.tv zijn volgelingen op om te rennen voor hun leven, maar dan wel op de beat van hun idool ‘Lady Gaga’. Het nummer heet: ‘Was het maar suikerfeest’. Yahia Yousfi maakte het filmpje ongeveer een jaar geleden na het offerfeest. In FunX Start vertelt hij aan Fernando: “Als hoofd van het gezin moest ik zelf een schaap slachten en al mijn frustratie daarover heb ik in deze track geschreven.”



Dit slachtfeest voldoet Yahia ook weer aan zijn taak als gezinshoofd. Yahia: “Ik trek zo mijn slagersoutfit aan en dan ga ik naar het grote slachthuis om een lammetje te slachten. Ja, ik heb een lammetje dit jaar. Zielig.. Daarna ga ik gezellig hangen met familie en vrienden.”

Het slachtfeest, ook bekend als het offerfeest of het grote feest wordt gevierd ter nagedachtenis aan de profeet Ibrahim, die bereid was zijn zoon te offeren in opdracht van God. Toen Ibrahim zijn zoon, ter ere van God, met een mes wilde doden kwam er een engel die zei dat een schaap de plaats van de zoon mocht innemen. Vandaar dat er tijdens het slachtfeest lammetjes en schapen geslacht worden en hun vlees wordt gegeten.

Ster advertentie
Ster advertentie