FunX

Advocaat Don Ceder: van de Bijlmer naar het Binnenhof

  1. Newschevron right
  2. Advocaat Don Ceder: van de Bijlmer naar het Binnenhof

Don Ceder is de jongste Amsterdammer met een eigen advocatenkantoor. Hij groeide op in de Bijlmer, waar hij veel onrecht zag. Door doorgerekende kosten van incassobureaus of de Belastingdienst raakten steeds meer mensen in de financiële problemen. Daarom besloot hij om als advocaat de strijd met incassobureaus aan te gaan.

''Ik zag dat als kind en ik dacht: als ik er later iets aan kan doen, ga ik dat doen.''

Open kraan

Don Ceder wilde advocaat worden, zodat hij kon opkomen voor andere mensen. Maar in dat geval helpt hij mensen één voor één. Hij kwam er snel achter dat er veel dezelfde problemen zijn die bij verschillende personen voorkomen. Het voelt daarom soms een beetje als dweilen met de kraan open. Don wil de politiek ingaan om daar zijn steentje bij te dragen.

''Die kraan kan dicht, vanuit de politiek. Er zijn politici die het proberen, maar geen enkel beleid heeft tot nu toe echt gewerkt. De kennis en de praktijk die ik als advocaat heb opgedaan, ga ik naar de Kamer brengen. Dan kan de armoedeproblematiek eindelijk worden aangepakt.''

kantoor

Reporter Laila ging op bezoek bij Don. Ze komt terecht op wat er uitziet als een typisch advocatenkantoor, maar toch is er wel één groot verschil: er is altijd muziek. Zo werd Jonna Frasers EP 'Blessed' na de release helemaal grijsgedraaid.

Ster advertentie
Ster advertentie