FunX Amsterdam

De politieke ambities van advocaat Don Ceder (27): "Van de Bijlmer naar het Binnenhof"

  1. Newschevron right
  2. De politieke ambities van advocaat Don Ceder (27): "Van de Bijlmer naar het Binnenhof"

"Van de Bijlmer naar het Binnenhof". Het is de krachtige slogan die advocaat Don Ceder (27) gebruikt tijdens zijn politieke campagne. Deze ambitieuze jongeman staat namelijk als zevende kandidaat op de lijst van de Christenunie.

"Binnen de politiek maken mensen beloftes over wat ze willen doen, maar ik heb al heel veel gedaan en ik heb aangetoond dat ik er gewoon ben om de samenleving wat beter te maken," dat vertelde hij tijdens een interview in Jouw Stad Amsterdam.

Meebeslissen

Don komt uit het nest van een Surinaams-Ghanees gezin en is opgegroeid in Amsterdam-Zuidoost. "Het is een wijk waar genoeg talenten, maar ook genoeg uitdagingen zitten. Het is een echte samenleving met echte mensen en echte problemen. Dat ik de stap naar de Tweede Kamer wil maken, betekent dat ik vanuit de samenleving wil meepraten en meebeslissen over zaken die ons aangaan."

Advocatuur of politiek?

Als Don zou moeten kiezen tussen een toppositie in de advocatuur of heel succesvol zijn in Den Haag, dan heeft hij daar in ieder geval een heel makkelijk en logisch antwoord op.

"Terwijl mensen praten over wat ze zullen doen, heb ik het over wat ik al gedaan heb en wat ik ook ga doen, of ik nou wel of niet gekozen word."

Naast een eigen advocatenbureau, heeft Don ook Anti Incasso opgericht samen met zijn neef. Zij helpen en 'beschermen' mensen tegen incassobureaus. ConTel is een ander initiatief dat hij heeft opgezet. "Met het oprichten van deze stichting hebben we telefoonaanbieders die zogenaamd 'gratis' telefoons verstrekken, zover gekregen om het geld terug te geven."

Doorzetter

Hoewel Don door zijn omgeving een klein beetje voor gek wordt verklaard dat hij naar het Binnenhof wil, weerhoudt dat hem niet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie