FunX

Hanane nam drie jaar lang een break van Instagram: "Het gaf me te veel prikkels"

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Hanane nam drie jaar lang een break van Instagram: "Het gaf me te veel prikkels"

Een leven zonder Instagram: voor velen is het inmiddels ondenkbaar geworden om niet dagelijks even wat foto's en video's te bekijken of te posten op het sociale mediaplatform. Echter bewijst Hanane dat het ook anders kan. Zij kreeg het voor elkaar om maar liefst drie jaar lang een break te nemen van Instagram! Desondanks is ze sinds kort weer te vinden op het platform. Aan Sander vertelt ze meer over haar break en waarom ze er weer gebruik van maakt.

Quote

Op een gegeven moment vond ik toch dat het me teveel prikkels gaf.

Hanane

Wereldreis

Ruim drie jaar geleden besloot Hanane na vele vakanties een wereldreis te maken. Op haar Instagram deelde ze dan ook vaak beelden van de trips die ze maakte, maar tijdens haar wereldreis besloot ze definitief een punt te zetten achter haar Instagramaccount. "Op een gegeven moment vond ik toch dat het me teveel prikkels gaf. Daarom besloot ik halverwege mijn wereldreis mijn Instagramaccount te deactiveren. Ik merkte dat ik er toch meer tijd aan ging besteden dan ik wilde."

"Reis meemaken door een lens"

Voor Hanane was een nieuwe simkaart haast verplichte kost als ze weer op het vliegveld aankwam in een ander land. Ze kon haar reis namelijk niet voorbij laten gaan zonder erover te posten op Instagram. Dat maakte dat ze toch minder plezier had in haar wereldreis. "Op zo'n manier genoot ik niet van mijn reis en ik denk dat ik spijt zou krijgen als ik terugga naar Nederland en achteraf denk: 'Ik heb een reis meegemaakt door een lens'."

Quote

Ik betrap mezelf erop dat ik er iets meer op zit dan ik eigenlijk wilde.

Hanane

Terugkeer

Hoewel Hanane ook na haar wereldreis geen gebruik meer maakte van Instagram is ze sinds vorige week weer helemaal terug op het platform. Hoewel ze daar zoals vanouds weer plezier aan beleeft, heeft ze toch haar bedenkingen bij haar terugkeer. "Het is wel heel leuk. Ik had tijdens het reizen heel veel volgers waar ik mee kletste en het is leuk om iedereen weer te spreken en weer op social media te zijn, maar tegelijkertijd betrap ik mezelf erop dat ik er iets meer op zit dan ik eigenlijk wilde."

Daarnaast was haar keuze om terug te keren op Instagram niet geheel vrijwillig. Instagram stond namelijk op het punt om Hananes account definitief te gaan verwijderen en dat had ze toch liever niet. "Dat vond ik toch wel een beetje zonde. Er staan zoveel reisverhalen en foto's op van mij en dat wilde ik niet verliezen. Dat was uiteindelijk de reden dat ik toch terugkeerde naar Instagram."

Ster advertentie
Ster advertentie