Up 2 Date

Facebook: "Instagram is niet schadelijk voor het zelfbeeld van tienermeisjes"

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Facebook: "Instagram is niet schadelijk voor het zelfbeeld van tienermeisjes"

Uit een intern onderzoek van Facebook kwam naar voren dat Instagram schadelijk zou zijn voor het zelfbeeld van tienermeisjes, maar na een artikel van The Wall Street Journal over dat onderzoek krabbelt Facebook terug. Het socialmediabedrijf ontkent nu dat Instagram een negatieve invloed heeft op het zelfbeeld van jonge meisjes.

Verkeerd geïnterpreteerd

In een verklaring meldt vicepresident en hoofd van de onderzoeksafdeling van Facebook Pratiti Raychoudhury dat The Wall Street Journal het onderzoek naar Instagram verkeerd heeft geïnterpreteerd. Het onderzoek zou namelijk niet representatief zijn, omdat er slechts veertig tieners aan meewerkten. Het onderzoek was vooral bedoeld om de negatiefste percepties van tieners over Instagram in kaart te brengen, zo meldt Raychoudhury.

Positieve bevindingen

De vicepresident van Facebook meldt dat er in het onderzoek ook positieve bevindingen naar voren komen over het gebruik van Instagram onder tienermeisjes. "Wat The Wall Street Journal niet expliciet benoemde in hun artikelen is dat Instagram veel tieners heeft geholpen met problemen waar ze mee worstelen. Tienermeisjes melden dat Instagram hun heeft geholpen om van hun eetproblemen, eenzaamheid en angststoornissen af te komen. Het enige waar ze nog wel mee worstelen is body image", aldus Raychoudhury.

Kritische artikelen

The Wall Street Journal publiceerde twee weken geleden meerdere kritische artikelen over Facebook nadat ze inzage kregen in interne documenten en het onderzoek van Facebook. In de verklaring van Raychoudhury wordt echter niet ingegaan op de inhoud van de artikelen van de krant.

Ster advertentie
Ster advertentie