FunX

Micaela Dos Ramos: kies een baan die bij je past

  1. Newschevron right
  2. Micaela Dos Ramos: kies een baan die bij je past
Micaela Dos Ramos (44) kwam afgelopen zondag 29 november langs in Hi5. Zij is directeur van Holland Gateway en was op zoek naar een stagiair op Schiphol. Luister hier de uitzending terug en hoor of jij nog kans kan maken op deze stageplek.

Micaela had tijdens haar studie Chemische Technologie nooit kunnen bedenken dat ze een internationaal bedrijf zou runnen.

Na haar keuze voor de exacte vakken behoorde Micaela op school tot een minderheid. “Dat heeft absoluut voordelen, want als er weinig meiden zijn word je als het prinsesje behandeld. Maar ik werd soms ook buitengesloten, het was toch een jongens cultuur”. Ze rondde haar studie af en ging het onderwijs in. Voor haar was dat de beste manier om theorie en praktijk met elkaar te verbinden. Naast haar werk hield ze zich ook bezig met sociaal economische vraagstukken en werd ze gevraagd als directeur van een welzijnsorganisatie. Het was haar eerste kennismaking met een management functie, waar ze nog dagelijks haar uitdaging in vindt.

Ze is behalve directeur van een succesvolle organisatie ook moeder van 2 kinderen. Micaela werkt per week gemiddeld 60 uur, maar ze zou er nog wel meer tijd aan willen besteden. “Werken vind ik leuk en het is mijn passie, ik haal er ontzettend veel voldoening uit”, zegt ze zelf. Als het aan haar ligt is dit niet het eindpunt, ze wil nog graag promoveren in de wetenschap. Niet vanwege de status of het geld, maar gewoon omdat ze het super leuk vindt!

Micaela geeft aan haar kinderen en aan ieder ander die op haar pad komt het volgende advies: doe wat je leuk vindt. Bepaal aan de hand daarvan wat jouw interesse en je passie is. Daardoor kom je automatisch uit bij een opleiding/ beroep dat bij je past. Ze vindt het onzin dat je eerst een beroep/ opleiding zou moeten kiezen om daarna te kijken of het bij je past.

Zondag 29 november was Micaela te gast in Hi5 en stelde zij een stageplek beschikbaar.

Stageplaatsen bij Holland Gateway
Holland Gateway is een nationaal kennis- en service center voor internationale ondernemers die in Nederland een bedrijf willen starten of uitbreiden. Ze zijn erop gericht om het gemak van zakendoen in Nederland voor deze groep ondernemers te vergroten. Holland Gateway helpt ze met het vergaren van informatie, bij procedures en brengen hen in contact met de personen van de overheid of het bedrijfsleven die handig voor hen zijn.

Kyell belde naar de studio en ging on air een sollicitatiegesprek aan met Micaela. Volgens de HRM-deskundige Dorothé Alfrink die ook meeluisterde, verliep het gesprek goed. Maar vond Micaela het goed genoeg voor een vervolggesprek? Luister de uitzending terug en hoor het zelf.

{wmaremote}http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/funx/on_demand/alle_edities/hi5/hi5_200911291700.wma{/wmaremote}
Ster advertentie
Ster advertentie