FunX

Rass Motivated tekent bij label van Winne en verandert naam in Rass King

  1. Newschevron right
  2. Rass Motivated tekent bij label van Winne en verandert naam in Rass King

Winne is zijn eigen platenlabel gestart, Couture 33. Dat maakte hij vorige week bekend via Instagram. Hij tekende al Melissa Lopes en Rass King. Winne en Rass kwamen langs in Jouw Stad Rotterdam om te vertellen over het volgende hoofdstuk: nieuwe muziek voor beiden en zelfs een nieuwe naam voor Rass!

Organisch

Winne speelt al heel lang met het idee om zelf een platenlabel te starten. Hij is zelf getekend bij TopNotch en werkt nu ook samen met Kees de Koning voor zijn nieuwe label. Het was er eerder nog niet van gekomen, maar nu Winne zo omringd is door talent, zag hij zijn kans schoon.

''Ik focus vooral op de unique selling points van m'n artiesten. Als wij in de studio zijn, gebruik ik vaak het woord organisch. Ik wil dat alles zich op een natuurlijke manier ontwikkelt. En dat is ook hoe deze samenwerking tot stand is gekomen. Het was gewoon een logische stap.''

nieuwe sound

Rass King is in eerste instantie getekend als producer, maar voorheen vooral bekend vanwege zijn reggaemuziek. Nu hij getekend is bij Couture 33 wil hij zich focussen op zijn carrière als producer, maar tegelijkertijd is hij ook druk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe sound voor zichzelf. Want reggae en Rass blijven onlosmakelijk verbonden.

''Er kan geen reggaefestival zijn in Rotterdam zonder Rass Motivated.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rass King

Bij de nieuwe sound hoort ook een nieuwe naam, vonden zowel Rass als Winne. Rass onthult bij Felicity dat hij voortaan door het muzikale leven zal gaan als Rass King.

''Winne noemt me al een tijdje zo. King staat voor Key Is Never Giving up. Het is nog steeds Motivated, maar dan in een nieuw jasje. Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk.''

Balans

Niet alleen Rass King is bezig met nieuwe muziek. Ook Winne kondigde eerder al aan dat hij bezig is met een nieuw album. Hij belooft met zijn nieuwe album dichtbij de Winne te blijven die iedereen kent van jaren geleden. En dat terwijl de jongens die op dit moment de Nederlandse hiphopscene domineren totaal andere muziek maken. Volgens Winne is het juist belangrijk om een balans te zoeken. Hij zal daarom altijd muziek met een boodschap blijven brengen, want dat is volgens hem wel een tijdje afwezig geweest.

''Het is gewoon mijn karakter. Ik probeer niet geforceerd allemaal nieuwe stijlen te ontwikkelen. Ik ben in de kern dichtbij mezelf gebleven. Ik word er zelf blij van en de geschiedenis leert dat als ik er zelf blij van word, anderen er ook blij van worden.''

Ster advertentie
Ster advertentie