FunX

"Mijn zoon van acht is vegetariër geworden"

  1. Newschevron right
  2. "Mijn zoon van acht is vegetariër geworden"
Het is zomer, dus tijd voor de barbecue! Nu kan je er gewoon vlees op grillen, maar binnenkort kan je ook plaats maken voor gekweekt vlees. Maandag werd namelijk de eerste kweekburger gepresenteerd. Dus waarom zou je dieren doden als er genoeg alternatieven zijn? Vandaar de stelling: 'Ik vind vlees eten niet meer van deze tijd'. De meningen waren enorm verdeeld, maar de meerderheid van de FunX luisteraars (60%) was het uiteindelijk eens met de stelling.

Achtjarige vegetariër De telefoon stond tijdens CritiX weer roodgloeiend. Zo belde Romana in en vertelde dat haar zoontje van acht door al het nieuws over vlees, vegetariër is worden. Inmiddels is het zo ver dat hij zijn moeder vraagt om een vegetarische hamburger te eten waar hij bij is. Zarayda sprak ook met Wesley, die vindt dat vegetariërs er altijd ziek, zwak en misselijk uitzien. Luisteraar Omoro was het hier niet mee eens. Hij eet als zes jaar geen vlees en stelt dat hij er goed uitziet.Veggie Toer? No Way!
Op Facebook waren de meningen ook verdeeld. Zo kan Mike niet zonder zijn biefstuk, terwijl Den Farida trek krijgt in koteletjes als ze lammetjes in de wei ziet huppelen. "Maar op de Veggie Toer? No way!" Daar is Samantha het niet mee eens: "Vlees eten is zooo uit!" Ugur ziet het anders: "Het zijn de natuurwetten en het ecosysteem alleen sommige mensen zien zichzelf als de eindpunt van de systeem dus egoïsme en dus boeit het hun ook niet wat er met dieren wordt gedaan.."


Ster advertentie
Ster advertentie