FunX

FunX zet zich een jaar lang in voor KWF en dit is waarom

  1. Newschevron right
  2. FunX zet zich een jaar lang in voor KWF en dit is waarom

Stel je voor: terwijl je vrienden beginnen met studeren, uitgaan en nieuwe relaties aangaan, moet jij aan de chemokuur... Het klinkt als een nachtmerrie, maar voor meer dan duizend jongeren per jaar is dit de bittere realiteit.

Gediagnosticeerd worden met kanker is altijd heftig, maar voor mensen tussen de 15 en 25 jaar is de impact enorm. Chemo's maken alles kapot in je lijf. De kankercellen, maar ook de gezonde cellen. Omdat je lichaam nog in de groei is, loop je een grote achterstand op. Een achterstand die je hoogstwaarschijnlijk niet meer inhaalt.

Leven overhoop

In Nederland is er best veel aandacht voor kanker, maar deze aandacht richt zich vaak op kinderen en volwassenen. FunX vindt het belangrijk om zich specifiek te richten op jongeren. Jongeren vormen niet de grootste groep patiënten, maar ook voor hen betekent het dat hun leven compleet overhoop wordt gegooid.

Nabije omgeving

Daarnaast worden veel jongeren geconfronteerd wordt met kanker op een minder directe manier, maar wel heel dichtbij. Als je broer, zus, ouders of beste vriend(in) kanker krijgt, lijkt het vaak alsof je er helemaal alleen voor staat. Daarom vindt FunX het belangrijk hier open over te spreken.

Projecten

Gedurende een jaar zal FunX op verschillende manieren aandacht besteden aan deze verschrikkelijke ziekte. Hoe precies? Fernando trapt de samenwerking af met het trainen voor de Dam tot Damloop. Met zijn deelname wordt er geld opgehaald voor kankerbestrijding. Daarnaast worden zowel op beeld als online portretten gemaakt worden van jongeren die kampen met de ziekte. Ook zal er in verschillende programma’s aandacht zijn voor de ziekte.

Ster advertentie
Ster advertentie