FunX

Rotjoch geeft tips: hoe fix je een sessie bij 101Barz?

foto: Instagram: rotjoch
  1. Newschevron right
  2. Rotjoch geeft tips: hoe fix je een sessie bij 101Barz?

In FunX Talent krijg je tijdens Industry Takkies elke week tips en tricks van een professional uit de muziekindustrie over hoe je als beginnend artiest kan doorbreken. Heb je altijd al een sessie willen doen bij bijvoorbeeld 101Barz? Let dan even op, want Rotjoch vertelde Patrick wat ervoor nodig is om dat te fixen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoe zorg je ervoor dat je word uitgenodigd?

"Het gaat om het complete plaatje. Het moet altijd een win-winsituatie zijn. Het moet goed voor het platform én voor de artiest zijn. Het moet een boost voor de hele hiphopculture zijn. Het is niet alleen maar goed rappen en bars hebben. Dat is niet per se wat mensen trekt. Het kan leuk zijn, maar niet iedereen die goed bars kan spitten, is ook daadwerkelijk een artiest."

Er is elk jaar maar plek voor een beperkt aantal artiesten, legt Rotjoch uit. "Als we nieuwe mensen het podium geven, dan vinden we ook dat je werk moet hebben geleverd. Je moet serieus met je muziek bezig zijn." Hij tipt dan ook om 'voorwerk' te doen door alvast wat buzz te creëren op social media.

Hoe bereid je je voor op een sessie?

"Oefenen man! Kom met een goed plan. Het is eigenlijk een show. Dat mist nog een beetje in de huidige tijd. We zitten nu in een periode waarin mensen geen liveshows kunnen zien, maar mochten die ooit weer vorm krijgen, verwacht ik daar wel wat van. Mensen hebben nu tijd om het voor te bereiden. Dat hoort eigenlijk in je standaardpakket."

Wat is verder jouw advies aan beginnende rappers?

"Het klinkt heel cliché, maar: wees vooral jezelf. Niemand kan jij zijn, behalve jij. Dat is je 'unique selling point'. Ga vooral geen mensen kopiëren, geloof in jezelf. En oefening baart kunst. Ik heb mensen meegemaakt die helemaal niks konden en ineens waren ze een redelijke mc of artiest, omdat ze gewoon hard werken."

Ster advertentie
Ster advertentie