FunX

5 social media-tips van 'Marketing King' Bizzey: "Jezelf onderscheiden is key"

  1. Newschevron right
  2. 5 social media-tips van 'Marketing King' Bizzey: "Jezelf onderscheiden is key"

In FunX Talent krijg je tijdens Industry Takkies elke week tips en tricks van een professional uit de muziekindustrie over hoe je als beginnend artiest kan doorbreken. Wat zijn bijvoorbeeld de do's and don'ts op social media? Iemand die daar perfect advies in kan geven is natuurlijk Mr. Viral, oftewel Bizzey.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

1. POST REGELMATIG

"Niet iedereen die jou volgt, krijgt elke post van jou te zien", vertelt Bizzey. Dat heeft te maken met het algoritme van Instagram. Daarom is het volgens hem belangrijk om regelmatig te posten, zodat je vaker hoog in de tijdlijn van je volgers te zien bent. "Mensen die meer posten, komen vaker omhoog. Instagram pusht de vaste gebruikers." Maar, waarschuwt hij, zorg wel dat je iets te vertellen heb. "Het moet wel passen bij wat jij als artiest wil uitstralen."

2. Maak gebruik van trending hashtags

Op vrijwel alle social media heb je trending hastags. Als je die gebruikt en daarbij iets post dat bij jou past als artiest, word je sneller gevonden. Zo kom je namelijk ook op ontdek-pagina's terecht. "Dan ga je sneller viral! Ik had niet eens duizend volgers, maar had een filmpje gepost met de juiste hashtags en toen is het letterlijk een miljoen keer gecheckt.

3. Houd rekening met het publiek

Op elk platform zit een ander publiek. Zo zijn de TikTok-gebruikers over het algemeen vrij jong. Houd daar rekening mee, tipt Bizzey, want zelf ging hij daar op het begin de mist mee in. "Je kan daar geen hele heftige shit posten. Op mijn eerste TikTok-filmpje rookte ik een jointje. Dat ging niet echt goed, die werd er gelijk afgegooid."

4. Benader je account als een entertainmentkanaal

Instagram is voor velen een vorm van entertainment, zeker in deze coronatijd. Bizzey vergelijkt het platform daarom met een televisiestation. "Zo moet je ook je eigen Instagramaccount benaderen." Je kan wel alleen je muziek posten, maar doe dat dan op een boeiende manier, tipt hij. "Je kan wel een cover van je single posten, maar dat doet iedereen. Jezelf onderscheiden is altijd key." Zo post Bizzey zelf de laatste tijd meer filmpjes in plaats van foto's. "Bewegend beeld vertelt zoveel meer."

5. Laat jezelf en je groei zien

Als bonustip drukt Bizzey beginnende artiesten op het hart om niet eindeloos te wachten tot een platenlabel je wil tekenen. Hij adviseert om je muziek en de groei die je doormaakt gewoon online te gooien. Zo kan je testen of het goed ontvangen wordt. "Vroeger was tekenen bij een label het start van een carrière, maar nu word je van de mensen zelf. Het kan als een sneeuwbal werken om je eigen content online te zetten en je groei te laten zien."

Ster advertentie
Ster advertentie