FunX

Glenn Helder werkt aan biografie & voetbalschool

  1. Newschevron right
  2. Glenn Helder werkt aan biografie & voetbalschool
Biografieën van voetballers kennen we inmiddels wel, maar het verhaal van Glenn Helder is anders. Hij was het type voetballer dat ooit alles had en veel daarvan kwijt raakte. Daarom heeft hij besloten om een biografie uit te brengen met zijn verhaal: "Ik neem je mee naar het punt dat ik zelf niet door heb, dat ik naar de afgrond loop." Glenn zit nu in de fase waarin hij gaat bepalen wie het mag schrijven. De ex-voetballer is namelijk best streng:"We gaan niet twee uurtjes per 1 of 2 weken zitten, we werken gewoon van 9 tot 5."

Voetbalschool

Glenn Helder heeft naast een boek ook serieuze plannen voor een voetbalschool. Over de begeleiding van de kinderen op zijn voetbalacademie is goed nagedacht. "Daar kan je ook voor naschoolse opvang terecht, zodat je kind in ieder geval beweegt, plezier maakt en ondertussen ook wat leert." Hij vertelt in Start dat de voetbalschool in de meeste grote steden zal komen in 2013.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F65229633&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

Percussie

Wie op YouTube de naam van Glenn Helder en percussie intypt vindt veel filmpjes van de ex-voetballer als drummer tijdens housefeesten. Zo trad hij tijdens het Amsterdam Dance Event op met dj D-Rashid. Glenn vertelde vanochtend in Start dat hij plannen heeft om meer met muziek te doen. Hij laat het woord 'album' nog niet vallen, maar hij schuift het ook niet opzij.: "Ik heb twee talenten meegekregen: voetbal en muziek maken. Ik wou dat ik ietsjes minder talent had in voetbal en ietsjes meer in muziek maken."

Publiek op #1

Glenn heeft ritme in zijn lichaam, zoals hij dat ook tijdens zijn voetbalcarrière had. Hij beseft daarom ook goed dat het bij een optreden gaat om het publiek en niet om hem. De ex-voetballer weet zich daarom ook goed aan te passen aan zijn publiek: "Als je wil laten zien hoe goed je bent, dan ga je maar lekker in je eentje in een oefenruimte los. Ik heb jarenlang in wekelijks in stadions gespeeld, maar die drive van 'kijk-mij-even' heb ik nu wel gehad."
Ster advertentie
Ster advertentie