FunX

Homo-les op school of respect als thuisstudie?

  1. Newschevron right
  2. Homo-les op school of respect als thuisstudie?
Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) wil dat lessen over homoseksualiteit verplicht worden op lagere en middelbare scholen. Haar voorstel gaat over twee maanden naar de Eerste en de Tweede Kamer. Het kan dus zomaar dat de ‘homo-lessen’ in augustus al het licht zien. De minister vindt namelijk dat we met deze maatregel "waarborgen dat scholen aandacht besteden aan zo'n belangrijk onderwerp."

Stemmen

Op FunX.fm en de FunX-App kon je gisteren stemmen op de stelling: ‘Respect voor homoseksuelen moet op school worden aangeleerd’. De meeste stemmers (68%) waren het oneens met de stelling. Dat betekent overigens niet dat de stemmers tegen seksuele diversiteit zijn. In veel reacties was te lezen dat de stemmers het inlichten van kinderen een taak vinden van de ouders. Zo reageerde Susan met het volgende: “Je verveelt leerlingen die wel normen en waarden hebben meegekregen met zo’n les. Ik vind dat je ouders je respect moeten bijbrengen, niet je school”.

COC

Dennis Boutkan is voorzitter van het COC Amsterdam en volgens hem is zo’n les juist heel belangrijk. “Kinderen zijn soms hard voor elkaar op school. Daardoor kan het voor homoseksuele kinderen extra moeilijk zijn. De school is lang niet altijd een veilige plek.”

Volgens Boutkan is ongeveer tien procent van alle leerlingen homoseksueel of lesbisch. “Je krijgt veel meer begrip voor iemand die anders is dan jij, door eens met hem of haar te praten. Die felheid is vaak gebaseerd op vooroordelen. Daarom gaan we nu ook al langs scholen. Ik ben het eens met de stelling.”

Reacties Facebook & Twitter

BirdyLuvv: “Ik vind zo'n les belangrijk, want de kids van tegenwoordig hebben zo snel een vooroordeel tegen homo's. Ze maken ze al snel belachelijk.”
Troelaababy: “Ik ben het ook eens met de stelling. Homo’s zijn ook gewoon mensen. I love them.”
KEEKjes: “Dit is toch ook een onderdeel van maatschappijleer? Net zoals alle godsdiensten?”
Melanie: “Nee man, respect moet je mee krijgen van huis. Dat kan je niet worden aangeleerd op school.”
Wietse: “Je moet dit via een omweg doen. Respect geloofsovertuigingen, seksuele geaardheid, etc. kan je niet oplossen door het in het zonnetje te zetten.”

Reacties in CritiX met Q-Bah (21.00-23.00 uur)Wat vind jij?
Ster advertentie
Ster advertentie