FunX

Sylvana Simons: ''Ik ben een symbool geworden voor de volkswoede en onrust die er heerst.''

  1. Newschevron right
  2. Sylvana Simons: ''Ik ben een symbool geworden voor de volkswoede en onrust die er heerst.''

De verschrikkelijke uitspraken over Sylvana Simons blijven aan de lopende band voorbijkomen. Toch is het pas vanaf het moment dat haar gezicht op verschrikkelijke plaatjes werd gefotoshopt, dat er ook vanuit de politiek werd gereageerd. Een fan van het carnavalsnummer 'Oh Sylvana' ging zo ver dat hij een video maakte waarin Sylvana is te zien met een strop om haar hals, hangend aan een boom. Morad & Shay belden met Sylvana Simons over de aanhoudende haatberichten.

Symbool

De 37-jarige man die de video heeft gemaakt wordt vervolgd voor bedreiging. Sylvana is blij dat er eindelijk iets wordt gedaan, maar vooral vanwege de grotere problemen die er bestaan in Nederland. Ze probeert alle ellende die ze over zich heen krijgt niet persoonlijk op te nemen.

''Ik ben een symbool geworden voor de volkswoede en onrust die er heerst. Het gaat niet over mij.''

Steun

Ondanks alle haatberichten, is er ook een positieve omslag. Mensen beseffen steeds meer dat dit het moment is dat er samen een vuist moet worden gemaakt. Sylvana ziet mooie acties op Facebook verschijnen, die haar erg raken. Verschillende vrouwen hebben hun foto veranderd in een foto van Sylvana. En dat is precies waar het over gaat: 'Ik ben ook Sylvana.'

''Het gaat over alle vrouwen, alle mensen met een biculturele achtergrond of eigenlijk over alle Nederlanders.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beveiliging

Sylvana Simons loopt toch anders over straat dan een tijd geleden. Ze moet altijd alert zijn, loopt bijna nooit alleen en heeft sinds gisteren ook extra beveiliging gekregen.

''Het is een vrij schizofrene ervaring. Er is zoveel lelijkheid, vooral online. In reallife overheerst gelukkig nog de liefde.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie