FunX

Hoe gaat YouTuber Mies van 'PyroteamDelft' met vuurwerk om?

  1. Newschevron right
  2. Hoe gaat YouTuber Mies van 'PyroteamDelft' met vuurwerk om?

Zwaar vuurwerk wordt steeds populairder onder jongeren. Toch zijn Nederlanders zich veel bewuster van de gevaren van vuurwerk dan een aantal jaar geleden. Morad & Shay belden met ''vuurwerkman'' Mies, die via PyroteamDelft vuurwerkvideo's deelt. Het YouTube-kanaal heeft inmiddels al bijna 40.000 abonnees.

nitraten

Zwaar vuurwerk, zoals cobra's, strijkers en nitraten zijn verboden in Nederland. Toch is dit in Europa op verschillende markten te verkrijgen. Binnen al die landen wordt er ontzettend veel vuurwerk verscheept, maar in Nederland is het officieel verboden.

''In Nederland mag je geen vuurwerk per post verzenden, maar in andere landen wordt er niet op gecontroleerd.''

Politie

In eerste instantie maakten Mies en zijn vrienden vuurwerkvideo's om het later zelf terug te kijken. Op YouTube sloegen de video's echter ook heel goed aan, dus besloten ze ermee door te gaan. Aangezien ze nu zo'n enorm bereik hebben, moeten ze ook voorzichtiger zijn om uit het vizier van de politie te blijven.

''We doen onze video-opnames in België, Tsjechië en Polen. De politie kent ons wel, dus we hebben ook niets thuis liggen.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mooie traditie

De YouTubers hebben nog nooit een ongeluk gehad met vuurwerk. Mies vindt het belangrijk dat het altijd op een veilige manier wordt afgestoken en wil dat ook aan de luisteraar meegeven: ''Ga veilig met vuurwerk om. Maak niks kapot, want daarmee maak je ook deze mooie traditie kapot.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie