FunX

"Beledigende blogs als GeenStijl mogen blijven"

  1. Newschevron right
  2. "Beledigende blogs als GeenStijl mogen blijven"
Mag je op een blog alles zeggen wat je wilt of moet je rekening houden met de gevoelens van anderen? Dat onderwerp besprak Zarayda woensdagavond in een pittige CritiX uitzending met onder andere Quincy Gario, naar aanleiding van de aangifte die Nourdine Tighadouini deed tegen GeenStijl.

Nourdine vindt GeenStijl niet creatieve journalistiek, maar racistisch, discriminerend en beledigend. Als het aan hem ligt, dan wordt de blog opgeheven, maar daar waren de stemmers het niet mee eens. 1-0 voor GeenStijl, want een meerderheid van 58% is het EENS met de stelling: 'Ook beledigende blogs hebben bestaansrecht.' Als het aan de stemmers ligt, mogen blogs als GeenStijl blijven.Emrah vs Quincy

Het ging er pittig aan toe in de show, zo ging GeenStijl bezoeker Emrah vol in de aanval tegen Quincy Gario: "Het is vaak satirisch bedoeld en met veel zelfspot. Als er iemand is die totaal geen zelfspot heeft, dan is het Quincy Gario wel." Quincy reageerde dat Emrah niet weet wat racisme is, als hij het satirisch noemt en voegde daar het volgende aan toe: "Ik ben een slachtoffer, maar ook een overlevende die opstaat en aangeeft dat het niet langer zo kan."


Quincy: GeenStijl moet verdwijnen

Wat Quincy Gario betreft mag GeenStijl verdwijnen. Hij werd de afgelopen jaren onder andere 'op-de-grond-lig-piet', de 'huilneger' en de 'klaagneger' genoemd op GeenStijl en zegt dat de website racistisch is: "Het is een groot mediabedrijf dat zich door middel van racisme rijk maakt, dan kan je niet zomaar zeggen dat het onder de vrijheid van meningsuiting of persvrijheid valt."


GeenStijl beschermen!

Journalist Asha ten Broeke twitterde dat ze hoopte dat het Openbaar Ministerie de aangiftes tegen GeenStijl negeert. Ze is zelf vaak het mikpunt geweest op de blog, maar ze vindt de vrijheid van meningsuiting ook zwaar weegt: "Ze verdienen bescherming, hoe fout ik hun mening ook vind," vertelde ze in CritiX.

Ster advertentie
Ster advertentie