FunX

Dit zijn jullie grootste irritaties aan het openbaar vervoer

  1. Newschevron right
  2. Dit zijn jullie grootste irritaties aan het openbaar vervoer

Ben jij dagelijks afhankelijk van het openbaar vervoer om naar je school of werk te komen? Grote kans dat je je dan wel eens ergens aan geërgerd hebt als je met de bus, tram, metro of trein reist. Wij vroegen op Facebook en Instagram wat jullie grootste ov-irritaties zijn en daar kwamen heel veel reacties op. The struggle is real!

9. Duur

Even op en neer van Rotterdam naar Amsterdam? Dat kost je dan meer dan dertig euro. Een kaartje kopen in de Rotterdamse tram? Dan betaal je vier euro. Luxemburg heeft deze maand als eerste land ter wereld het complete openbaar vervoer voor iedereen gratis gemaakt. Hopelijk neemt Nederland daar in de toekomst ook een voorbeeld aan!

8. vertraging

Het lijkt bijna een uitzondering als het openbaar vervoer een keer op tijd rijdt. Negen van de tien keer is er wel weer een stroomstoring, omleiding of andere soort vertraging. Heel irritant. Vooral als je daardoor je volgende aansluiting weer mist.

7. Doorrijdende bussen

Ook al doe je je uiterste best om op tijd bij de bushalte te staan, dan is het nog geen garantie dat je mee mag. Soms komt de bus namelijk gewoon te vroeg of zit 'ie al helemaal vol. Dan heb je gewoon pech! Hoe zielig je ook kijkt, je zult op de volgende bus moeten wachten.

6. rennen voor zitplek

Nog een grote irritatie in het openbaar vervoer: mensen die als beesten op de laatste lege stoeltjes afrennen. Doe rustig!

Kun je trouwens geen plekje meer vinden, dan kun je ook nog altijd deze tactiek toepassen:

5. Niet laten Uitstappen

Iedereen weet dat je eerst mensen uit moet laten stappen voordat je zelf kunt instappen. Helaas houdt niet iedereen zich aan deze ongeschreven regel...

4. Langzaam

Een andere frustratie bij het instappen zijn mensen die hun ov-pas niet paraat hebben tijdens de spits. Corin legt het perfect uit op Facebook: "En maar rommelen rommelen. En dat dan elke dag weer. Kan je je pasje niet paraat hebben? Je weet dat je elke ochtend de bus pakt."

3. gegijzeld

Je wil er de volgende halte uit, maar de conducteur denkt daar anders over. Die wil namelijk eerst nog even snel je kaartje zien voordat je uitstapt.

2. ongewenste Gezelligheid

Deze struggle is vast voor iedereen herkenbaar: "Mensen die zomaar naast me gaan zitten, terwijl er nog zat plek over is." Zucht...

1. Stinkende mensen

Als allergrootste ergernis staat met stip op één toch wel de onhygiënische medereiziger. Een greep uit de comments: "Mensen met koffieadem", "Mensen die naar sigaretten ruiken", "Mensen die ruiken naar zweet dat over de datum is", "Mensen die naar vis stinken", "Mensen die douchen met frituurolie of kerriepoeder" en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

vervoer delen

De conclusie die Manish op Facebook deelde is: "Lang leve de auto, scooter, motor, zelfs de f*cking fiets, maar geen f*cking vervoer delen met anderen."

Ster advertentie
Ster advertentie