FunX

Nicky Romero lanceert nieuwe video met Guetta

  1. Newschevron right
  2. Nicky Romero lanceert nieuwe video met Guetta
Nicky Romero was vanochtend samen met Don Diablo te gast bij Start. Zijn nieuwe videoclip met David Guetta van het nummer 'Metropolis' is vandaag gelanceerd. Hij wil eind volgend jaar een album uitbrengen. Als ik alle songs van dit jaar bij elkaar optel, kan ik al een dubbelalbum maken", aldus Romero. Momenteel werkt Nicky ook samen met Ben Saunders aan een track tegen kanker.

Nieuwe track Diablo

Don Diablo
liet vanmorgen tijdens Start voor het eerst een snippet van zijn nieuwste single horen. Niemand minder dan Sting heeft meegeschreven aan de songtekst voor dit nummer dat vanochtend pas gemasterd is. "Dit is een plaat die erg naar m'n hart ligt", aldus Diablo. Beluister de snippet uit het onderstaande interview vanaf minuut 41:28.

De dj treedt de komende drie maanden niet op om zich volledig te concentreren op zijn producties en bovendien het schrijven van teksten:"Ik vind het leuk om niet alleen muziek te maken, maar ook te schrijven vanaf begin." Hij wil hierbij ook bepaalde standaard thema's vermijden zoals 'in the club' en 'on the floor'. "Ik wil voor mezelf ook dat het een persoonlijk document is". In 2013 wil Don een album uitbrengen dat voor hemzelf 'next level' is. De dj wil met bijzondere mensen samenwerken waaronder schrijfster Angela Hunte die de songtekst van de track 'Empire State of Mind' van Jay-Z en Alicia Keys heeft gemaakt.

Genaaid
De ervaren artiesten hebben een tip voor beginnende dj's. Volgens hun wordt de nieuwe generatie dj's flink genaaid door platenlabels. Ze herinneren zich hun slechte ervaring toen ze net waren begonnen. Zo had Nicky een dubieus contract getekend waarbij hij voor vijf jaar lang al zijn royalties op moest geven in ruil voor een nieuwe computer. Toentertijd leek het hem geweldig omdat hij toen toch nog niks verdiende met het maken van nieuwe tracks. Toen hij later bij Talpa Music tekende, wist een goede advocaat van hun het oude contract met een rechtszaak kwijt te schelden.

Don tekende ook voor zijn achttiende verjaardag een slecht contract. Dit was volgens de dj uiteindelijk met een sisser afgelopen omdat zijn ouders niet hadden getekend en het dus niet rechtsgeldig was. "Als je luistert en beginnend artiest bent, doe het niet!", aldus Diablo. "Overleg met een advocaat, ook al kost het wat geld dan weet je zeker dat je niet genaaid wordt", voegde Nicky er nog aan toe.

Jezelf blijven
Don Diablo vindt het belangrijk om ten alle tijden zichzelf te blijven."Je moet mensen behandelen zoals je ook zelf behandeld wilt worden", aldus de dj. "Ik zie heel veel voorbeelden in deze scene van zo wil ik 't in ieder geval niet", verklaarde Nicky. "Nu ben je nog hot met je sound die je nu maakt, maar volgend jaar kan dat weer anders zijn. Maar dan wil je nog graag alle connecties aan kunnen kijken die hebben geïnvesteerd in jou. Promoters, labels, iedereen die nu iets van je wil kan volgend jaar weer weg zijn." Volgens de dj is dat ook het trucje van David Guetta. Volgens hem mag bijna iedereen in de industrie de Franse dj omdat hij mensen altijd goed behandelt.

Borst tattoo
De meest bizarre fan die Nicky heeft meegemaakt was een meisje die zijn logo op haar borst had getatoeëerd. "Ik zou het zelf niet doen, maar ik was wel ontroerd door het feit dat zij de moeite deed om haar hele leven lang met een tatoeage op haar borst te lopen. Hoe ga je dat verklaren aan je vriendje?", aldus Romero. De dj heeft daar thuis nog een foto van liggen.

Beluister het complete interview hieronder!
{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F63994838&show_artwork=true"></iframe>
{/source}

David Guetta ft. Nicky Romero - Metropolis
{source}
<iframe width="550" height="320" src="http://www.youtube.com/embed/YeLc_odK58s" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie