FunX

Maurice Lede viert 25-jarig jubileum Klokhuis

  1. Newschevron right
  2. Maurice Lede viert 25-jarig jubileum Klokhuis
Het Klokhuis viert morgen het 25-jarig jubileum met een liveshow. Presentator Maurice Lede mag daar natuurlijk niet bij ontbreken. Vanochtend vertelde hij alle ins & outs over de jubileumuitzending, maar sprak hij ook over 'het Klokhuisgevoel'.

Voor een baan bij Het Klokhuis moet je volgens Maurice een gezelligheidsdier zijn. "Je moet veel leuk vinden, enthousiast vertellen, sociaal sterk zijn, van mensen houden en je ding kunnen doen voor de camera." Wat hem opviel was dat hij in het begin van zijn Klokhuisperiode nog niet zichzelf was. "Op een gegeven moment stuurt een regisseur je en wordt je steeds meer jezelf, omdat je vertrouwen krijgt. Als je uiteindelijk die weg hebt gevonden, kan je je stempel drukken op reportages."

Oud vs Nieuw

Vanochtend belde Fernando ook met oud-presentator Jeroen Kramer, want hij gaat zaterdag de strijd aan met Maurice tijdens de jubileumuitzending. Dat doen ze in teams van oude en nieuwe presentatoren. Jeroen denkt dat ze getest worden op de kennis die ze opgedaan hebben tijdens het maken van de uitzendingen. Hij heeft in elf jaar tijd ongeveer 600 afleveringen van Het Klokhuis gepresenteerd, maar herinnert zich daardoor niet alles meer. Maurice zit pas een jaar bij het Klokhuis, maar zou dit automatisch betekenen dat de nieuwe presentatoren de strijd gaan winnen?

Formule

Door de jaren heen is Het Klokhuis volgens oud-presentator Jeroen Kramer wel een beetje veranderd, maar de succesformule is nog hetzelfde: "De montage is inmiddels flitsender en het is allemaal ietsjes sneller, maar het blijven vragen van kinderen die worden beantwoord. (..) En natuurlijk zijn er nog die gekke toneelstukjes die de boel relativeren en op hun kop zetten." Maurice vindt dat Het Klokhuis met zijn tijd mee gaat. "In de basis is hetzelfde. Dat zie je ook aan de website. Alles wat je als programma kunt doen om kinderen bij te brengen, dat wordt aangegrepen en daarom denk ik dat we zolang kunnen blijven bestaan."

Toekomst Maurice

Maurice wil nog jaren bij het Klokhuis blijven, maar daarna wil hij het liefst iets presenteren dat met muziek te maken heeft. Ook documentaires trekken zijn aandacht. Zo is hij momenteel bezig met een documentaire die steeds een stapje verder komt. "Het gaat over het verlies van familieleden bij een vliegramp in Suriname. Ik wil dat verhaal heel graag vertellen. Ik zie dat als mijn plicht, omdat ik nu de middelen heb. Het is een verhaal dat ons heel erg heeft geraakt en dat ik met anderen wil delen."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F74494377"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie