FunX

André Kuipers voorlopig niet de ruimte in

  1. Newschevron right
  2. André Kuipers voorlopig niet de ruimte in
Astronaut André Kuipers is voor velen een held en daarom verschijnen er drie boeken over hem. Vanaf vandaag ligt André het Astronautje in de winkel en tegelijkertijd komen er twee andere boeken uit waarin hij de hoofdrol heeft. In Start vertelt hij daar meer over en horen we ook hoe groot de kans is dat hij weer de ruimte in gaat.

De kinderen van André kennen de verhaaltjes uit André het Astronautje al. Hun vader vertelde ze namelijk vanuit het radiostation. "Toen kwam het idee bij me op om daar een boek van te maken." De opbrengst van het boek gaat naar stichting Hoogvliegers. "Dat is een organisatie van piloten die ernstig zieke kinderen laten vliegen om dat te beleven."

André de ruimte in?

André zegt geen nee tegen een nieuwe ruimtereis, maar dat wordt wel moeilijk: "Ik zou best willen, maar de kans is niet echt groot, want Europa draagt maar voor 8,5 procent bij aan het internationale ruimtestation. Dat betekent dat er maar één keer per jaar een lange vlucht is. (..) Er zijn net zes nieuwe mensen geselecteerd en die willen ook graag de lucht in. Het zal dus nog wel even voordat ik weer aan de beurt ben."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F65490148&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie