FunX

Topkok Ramon Beuk en huisarts Rutger Verhoeff gaan tegen dieethypes in met kookboek 'Lekker Beter'

  1. Newschevron right
  2. Topkok Ramon Beuk en huisarts Rutger Verhoeff gaan tegen dieethypes in met kookboek 'Lekker Beter'

Wat gebeurt er als je de kennis van een huisarts verenigt met het kooktalent van een televisiekok? Bij Rutger Verhoeff en Ramon Beuk leidde dit tot het kookboek Lekker Beter. Met hun kookboek willen ze laten zien hoe je je beter kunt voelen én toch lekker kunt eten. Ramon en Rutger schoven aan bij Fernando in Start om te vertellen over hun nieuwe boek.

Niets opleggen

Dieetboeken schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar paddenstoelen... mag je die eigenlijk wel eten? Elk dieetboek zegt iets anders en als consument raak je vaak de figuurlijke kluts kwijt. Heel veel dieetboeken leggen je iets op, maar Ramon en Rutger willen je juist bewustmaken van wat je eet en welke effecten bepaalde voeding op je lichaam heeft.

''We willen niets opleggen, maar gewoon mensen bewustmaken van wat ze eten en welke gevolgen dat heeft.''

Bewust eten

Een dieet volgen is volgens de twee dan ook helemaal niet meer nodig. Het gaat niet om het volgen van een vast lijstje; volgens hen is het veel belangrijker dat je kennis hebt over de voeding die je binnenkrijgt. ''Als je bewust met eten omgaat, heb je geen dieetboek nodig.''

Kruisverhoor

Fernando was benieuwd naar de grootste geheimen van de huisarts en de topkok en onderwierp ze aan een kruisverhoor. Spuugt Ramon wel eens in het eten van een klant? En gaat hij wel eens shoarma eten na het zuipen? Wanneer heeft Rutger voor het laatst gekotst van de drank? En heeft hij wel eens oogje gehad op één van de patiënten?

Ster advertentie
Ster advertentie