OMG

Fitgirl Fajah reageert op kritiek dieet

  1. Newschevron right
  2. Fitgirl Fajah reageert op kritiek dieet

Gisteren lanceerde Fajah Lourens haar tweede boek 'Killerbody 2'. In dit boek probeert ze mensen te motiveren om af te vallen op gewicht te blijven. Maar er is ook veel kritiek op haar dieet, omdat het erg extreem zou zijn. In Jinek probeert Fajah wat meer over haar dieet te vertellen.

succes

Fajah besloot niet van de één op andere dag om fitgirl te worden. Het is er ingegroeid. Ze wilde ophouden met klagen over haar lichaam en een keer echt die killerbody krijgen.

"Ik wilde me ook naakt lekker voelen. In kleding ziet iedereen er leuk uit"

Haar eerste boek heeft 200.000 exemplaren verkocht en zal ook in 50 andere landen uitgebracht worden. De reden van dit succes is volgens haar dat het dieet werkt.

"Er zijn zoveel goede resultaten, dus dat gaat als een lopend vuurtje."

dieet

Volgens Fajah heeft de gemiddelde vrouw ongeveer 1400 calorieën per dag nodig en niet 2000 zoals vaak gedacht wordt. Zelf zegt Fajah dagelijks ongeveer 1350 calorieën nodig te hebben. Als ze wil afvallen eet ze zo'n 1200 calorieën per dag. Op die manier valt ze langzamerhand af.

weinig

1200 calorieën klinkt voor de meeste mensen als een zeer streng en sober dieet. Daarom zette Eva Jinek een paar maaltijden op tafel die bij elkaar 1200 caloriën zijn: yoghurt met cruesli, een quinoasalade, twee boterhammen met kaas en een glas jus d'orange. Dat zou iemand volgens Fajahs dieet dan op een dag moeten eten. En dat lijkt niet erg veel.

Maar volgens Fajah is dat niet helemaal waar. "Mensen halen twee dingen door elkaar: calorieën en gezond eten". Dat glas sinaasappelsap is al erg calorierijk en het zit vol suiker. Maar na zo'n glas zit je niet vol en heb je toch veel calorieën binnen.

"In plaats van zo'n glas jus d'orange kan je ook gewoon een bord rijst met groenten eten."

voorbeeldrol

Eva Jinek vraagt Fajah of het wel reëel is dat andere vrouwen ook zo'n killerbody kunnen bereiken. Volgens Fajah is er "waar een wil is, ook een weg".

"Je hoeft niet elke dag te trainen. Je kunt ook drie keer per week trainen. Het gaat om de balans en gezond eten."

Je kunt het hele interview hieronder terugkijken. Het gesprek met Fajah begint op 47:50.

Ster advertentie
Ster advertentie