FunX

Fajah geeft motivatie tips om je goede voornemens vol te houden

  1. Newschevron right
  2. Fajah geeft motivatie tips om je goede voornemens vol te houden

Eén derde van alle Nederlanders begint het jaar met goede voornemens. De meest gehoorde voornemens zijn afvallen en meer sporten. Maar hoe kun je jezelf motiveren om deze goede voornemens vol te houden? Fernando belde met fitgirl Fajah om haar om tips te vragen.

feestdagen

Van chocoladeletters tot oliebollen, tijdens de feestdagen is het moeilijk om niet te veel te eten. Zelf heeft Fajah op oudejaarsavond vier oliebollen en twee appelbeignets gegeten, maar dat doet ze niet iedere dag.

"Ik eet oliebollen niet al twee weken van te voren, want dan zie je de kramen al staan. Maar ik gun het mezelf echt op oudejaarsavond en dan eet ik er ook best wel veel. Maar dan hou je het wel in één dag."

Goede voornemens

Nu de feestdagen voorbij zijn, is het voor veel mensen weer tijd om aan een dieet te beginnen. Fajah vindt goede voornemens onzin.

"Je stelt je voornemens iedere keer uit naar een moment, terwijl je ook gewoon nu kan beginnen. Waarom zou je op 1 januari beginnen als je twee maanden van te voren al kan beginnen en op 1 januari strak kan zijn?"

motivatie

Voor iedereen die wel op 1 januari is begonnen met gezond eten en meer sporten, geeft Fajah goede tips. Je moet "gewoon beginnen en er niet te veel over nadenken." En voor de mensen die zich helemaal niet kunnen motiveren geeft ze de volgende tip:

"Uiteindelijk moet je je eigen motivatie zijn. Sla een foto op van iemand die dezelfde lichaamsbouw heeft. En kijk ernaar als je een oliebol of een chocoladereep wilt pakken. Want die oliebol geeft je maximaal tien minuutjes een lekker gevoel, maar daarna heb je al spijt. Het resultaat van trainen is blijvend. Je kunt de hele dag in de spiegel kijken."

extra tips

Op haar Instagram geeft ze ook veel tips over gezond eten, sporten en afvallen. Koop bijvoorbeeld geen eten dat je niet mag eten. Als je het niet in huis hebt, ga je het ook niet eten.

Ster advertentie
Ster advertentie