FunX

#Tazz! Yahia staat op het podium!

  1. Newschevron right
  2. #Tazz! Yahia staat op het podium!
Yahia Yousfi bracht zijn jeugd door op straat, maakte schulden, maar deed er daarna alles aan om zijn leven op de rails te krijgen. Het eerste succes was een baan als jongerenwerker in Belgische achterstandswijken. Daarna werd Yahia schuldhulpverlener, maar je kent hem waarschijnlijk beter als razende reporter van FunX of als cabaretier!

#Tazz

Yahia vertelde vanochtend in Start over zijn gloednieuwe voorstelling #Tazz, waarmee hij vanaf 19 april op de planken staat. Wat waarschijnlijk direct opvalt, is dat de band zonnebrillen draagt. De bandleden willen namelijk niet herkend worden in de felle kostuums met bijpassende pruiken die ze van Yahia aan moeten tijdens de voorstellingen. Ook vertelt hij in #Tazz over grote Marokkaanse gezinnen, zijn indrukwekkende datereeks en de omgekeerde wereld bij FunX.

{source}
<iframe width="550" height="309" src="http://www.youtube.com/embed/wihcRuXI6bY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}

Najib Amhali

Het kostte Yahia jaren om te komen waar hij nu staat, maar hij vertelde in de ochtendshow dat het gelukt is dankzij FunX en Najib Amhali. De beroemdste Marokkaanse cabaretier van Nederland zette Yahia namelijk ooit op scherp met de uitspraak: “Iedereen kan voetballen, maar niet iedereen kan profvoetballer worden”. De FunX-reporter vertelde Fernando dat het even duurde voordat hij dat begreep: “Nu begrijp ik dat je discipline en een beetje coaching nodig hebt. (..) Als Najib dat niet tegen mij had gezegd dan was ik nu niet zo ver gekomen.”

Profvoetballer?

Yahia stond in 2003 voor het eerst op het podium en sindsdien is hij niet meer van het podium af te slaan. Je vindt hem in het binnen- en buitenland. Vanaf 19 april staat hij met zijn voorstelling #Tazz op de planken, maar voelt Yahia zich nu een profvoetballer? “Ik voel me een semi-profvoetballer. Ik heb het geluk gehad dat ik daar mag staan en ik moet mezelf nog bewijzen. Ik ben nu dus nog even semiprofvoetballer.”

Zanger

Yahia vertelt niet alleen grappen maar hij zingt ook. Zo stond hij in het voorprogramma van Cheb Khaled in een uitverkocht Carré! “Dat kan ik ook weer van mijn lijstje afstrepen,” aldus Yahia. Ook komen er samenwerkingen aan met diverse beroemde Marokkaanse artiesten.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F88423915"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie