FunX

Wie Is De Mol-kandidaten Imanuelle en Vincent blikken terug op hun avontuur

  1. Newschevron right
  2. Wie Is De Mol-kandidaten Imanuelle en Vincent blikken terug op hun avontuur

Dit weekend was de ontknoping van Wie Is De Mol. Fanatieke 'molloten' kregen eindelijk het antwoord op de brandende vraag wie de mol is: Thomas Cammaert. Hij hield zijn medekandidaten wekenlang voor de gek als onopvallende mol.

Alleen winnares Sanne Wallis de Vries wist hem te ontmaskeren en won daarmee €24000. Kandidaten Imanuele Grives en Vincent Vianen schoven vanmorgen bij Fernando aan om wat meer over het avontuur en de bijbehorende paranoïde te vertellen.

"I trust nobody's ass"

vincent

Hoewel Vincent één van de weinige kandidaten was die Thomas verdacht, viel hij al in de eerste aflevering af. "In het begin is het echt moeilijk om te weten wie het is. Tenzij je een speciale radar hebt waarin je kan detecteren wie een liegbeest is". Nadat Vincent voor zichzelf alle kandidaten had afgestreept die echt nooit de mol konden zijn, omdat ze bijvoorbeeld te zenuwachtig waren, bleven er een paar mogelijke mollen over: Sigrid en Thomas. Hoewel hij dus eigenlijk de mol op zijn radar had, maakte hij de test toch te slecht en moest hij het programma verlaten.

"Bij Thomas ging mijn radar af. Ik kon hem niet lezen. Deze man wilde ook mij verdacht maken. Alleen iemand de aandacht van zich af willen schuiven doet dat."

Imanuelle

Imanuelle schopte het tot de zevende aflevering. Zij had last van een zogenaamde tunnelvisie en had haar aandacht vol op kandidaat Diederik gericht. Ook toen ze het programma al verlaten had werd ze nog regelmatig 's nachts wakker. "Dit weekend heb ik het eindelijk kunnen afsluiten", zegt ze, hoewel het voor haar wel als een hele grote verassing was dat Thomas de mol bleek te zijn. Toch heeft ze er geen spijt van dat ze haar verdenkingen volledig op Diederik gooide.

"Vol op Diederik was niet helemaal slim, maar zo ben ik gewoon. Ik ga er vol voor en neem daar dan ook mijn verantwoordelijkheid voor."

PARANOÏDE

Beide kandidaten zijn het er wel over eens dat dit programma je een beetje paranoïde maakt. Soms moet je zelf ook verdachte dingen doen, zodat de andere kandidaten jou gaan verdenken en er uit gaan. Daarnaast moeten de kandidaten ook in het echte leven liegen. Niemand mag tot een paar weken voor het begin van het programma weten dat zij meedoen aan Wie Is De Mol. Dat betekent dus liegen tegen je familie, vrienden en collega's. Voor Vincent was dat soms lastig.

"Ik zei dat ik naar India ging voor een klus. Maar mijn collega bleef de hele tijd erover doorvragen. Het was gewoon uit interesse, maar op dat moment voelde het alsof hij mij ergens van verdacht."

Zwaar

Ook als de camera's uit zijn, gaat het spel door. "Ik had het soms echt heel zwaar", geeft Imanuelle toe. Toen Jochem haar beschuldigde een joker van hem te hebben gestolen, werd het haar teveel en brak ze in huilen uit.

"Je wordt echt parra."

Ster advertentie
Ster advertentie