FunX

SPOKEN | Racisme in NL #ookikbennederlands

  1. Newschevron right
  2. SPOKEN | Racisme in NL #ookikbennederlands
We leven vandaag de dag met gigantisch veel mensen samen in Nederland die verschillende culturele achtergronden hebben. Toch worden mensen met een multiculturele achtergrond bijna dagelijks geconfronteerd met vooroordelen over hun culturele achtergrond. Niet alleen fascistische uitspraken zoals Geert Wilders die eerder deze week deed, maar een meer subtiele vorm van racisme.

#ookikbennederlands

De hashtag #OOKIKBENNEDERLANDS en de bijbehorende Facebookpagina zijn een project van o.a. Fatima Warsame en Hafsa Mustafa die het zat waren om telkens geconfronteerd te worden met hun culturele achtergrond, terwijl ze gewoon Nederlands zijn. Dat geldt ook voor Nourdine Tighadouini, die werkzaam is bij de organisatie Voorbeeld Allochtoon. Hij schreef deze week een column op Joop.nl over het feit dat er vaak gevist wordt naar zijn afkomst tijdens een sollicitatiegesprek. Manu sprak ze in Spoken!

Dichter Bij De Dichter

De Rotterdamse Khalid Amakran is ook betrokken bij een project van CTRL ALT DLT over Etnisch Profileren en ook hij heeft ervaring met de opmerkingen die aan bod komen in het project #OOKIKBENNEDERLANDS!

{audio}http://download.omroep.nl/funx/ondemand/spoken/20140323220001.mp3{/audio}
(rechter muisknop > doel opslaan als)

2e uur
Kendrick Lamar – Fuck Your Ethnicity
Appa Ft. Mr Probz – Kijk Door Mijn Ogen
Pharoahe Monch – Clap
King Geedorah – Next Levels
Akrobatik – Remind My Soul
2Pac – Changes
Salah Edin – Het Land Van
Bob Marley & The Wailers – Stir It Up
Ster advertentie
Ster advertentie