FunX

CritiX: Wie kiest jouw partner? Jij of je ouders?

  1. Newschevron right
  2. CritiX: Wie kiest jouw partner? Jij of je ouders?
Heb jij je partner zelf gevonden of laat jij je ouders meebeslissen in je zoektocht naar geluk? Wat ook nog kan is dat je uitgehuwelijkt bent, maar hoe dan ook krijg je in een relatie vaak te maken met (schoon)ouders. Het is dus belangrijk dat je geliefde en ouders door één deur kunnen! In CritiX bespraken wij daarom de volgende stelling: "Mijn ouders hebben het recht om zich te bemoeien met mijn partnerkeuze."

Reacties

Van de FunX-luisteraars was 30 procent het eens met de stelling. Dat betekent dat de meerderheid (70 procent) vindt dat ouders niet moeten bemoeien met de partnerkeuzes! Lees er hieronder een aantal reacties die FunX binnen kreeg via FunX Facebook en Twitter.

Medina: Mijn partner is mijn keuze, want uiteindelijk ben ik degene die samen met hem verdergaat. Het belangrijkste is dat mijn partner en ik elkaar gelukkig maken!
Laura: Ik vind dat je ouders wel mogen mee beslissen want ze willen het beste voor je
Kemal: Nee.. de meeste ouders zijn juist relatiekillers
Frencis: Absoluut niet! Ik snap ook met mijn volle verstand niet dat je in bepaalde culturen uitgehuwelijkt word... Your life, your choice!!
Sahari: Mijn ouders mogen meebeslissen want soms zien ze toch wel dingen die jij niet ziet! Ziddi: Eigen keus, want ouders/schoonouders verzieken vaak je relatie. Eindstand als je naar je ouders luistert, blijf je voor altijd single.

CritiX

Tijdens de live show belde Davi en Tiana uit Rosendaal in. Ze liggen samen in een scheiding door de bemoeizucht van hun (schoon)moeder. Beluister hieronder hun verhaal:

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F60642012&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie