FunX

Mounira 'onderdrukt' door moslimrollen

  1. Newschevron right
  2. Mounira 'onderdrukt' door moslimrollen
Actrice Mounira Mansour vertelde vanochtend in Start dat ze zich onderdrukt heeft gevoeld, omdat ze vaak moslimrollen aangeboden krijgt. Ze kwam vanochtend naar de FunX studio om meer te vertellen over haar nieuwe theatershow Rayhana 100% Halal.

Onderdrukt door moslimrollen

Mounira vertelde presentator Fernando dat ze zich onderdrukt voelde door de aangeboden moslimrollen. Dat de rollen haar aangeboden werden vond ze niet erg, "maar als het elke keer is, dan voel je je op een gegeven moment onderdrukt. Alsof je in een soort doosje zit waarin ze alleen aan jou denken als er zo een rol is." Het maakt Mounira niet uit of ze een non of moslima moet spelen. Ze wil gewoon beoordeeld worden op haar acteerkunsten.

Nee!

Om het stempel van de eeuwige moslima-actrice te ontvluchten heeft de actrice voor het eerst in haar leven rollen die ze niet wilde afgewezen. "Het is wel moeilijk, je zegt nee tegen geld, nee tegen werk, nee tegen opties om andere mensen te leren kennen die jou misschien voor andere projecten wel een goeie rol zouden kunnen geven." Toch hield de actrice het vol, omdat ze het belangrijk vindt om trouw aan zichzelf blijven.

{source}
<iframe width="550" height="120" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F50399377&show_artwork=false"></iframe>
{/source}

Overleden

Mounira Mansour heeft onlangs een heftige klap moeten verwerken door de onverwachte dood van Jos van der Linden, de producent van haar eigen film. Op dat moment waren ze de laatste hand aan het leggen aan de film. Het is nog onbekend of de film nog uitgebracht wordt.

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F50399262&show_artwork=true"></iframe>
{/source}


Rayhana 100% Halal

Mounira was vanochtend bij Start om te praten over haar nieuwe theatershow Rayhana 100% Halal. De show gaat over Arabische vrouwen uit een Algerijnse volkswijk die binnen de muren van een hammam openlijk praten over de lusten en lasten van hun bestaan. Rayhana, 100% Halal, wordt op De Parade gespeeld in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam.


Ster advertentie
Ster advertentie