FunX

Alberto Stegeman over Undercover Nederland: "Als vader raakt het je nog meer"

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Alberto Stegeman over Undercover Nederland: "Als vader raakt het je nog meer"

Veel mensen worden paranoia als Alberto Stegeman ineens voor hun neus staat. Hij maakt al vijftien jaar lang het programma Undercover Nederland waarin hij duistere zaakjes ontmaskerd met zijn verborgen camera. FunX-dj's Vanessa en Giorgio zijn fan en nodigden Alberto uit bij Turn Up om te praten over de populaire SBS6-show én om zijn straattaal-niveau te checken.

Onderzoek

Een aflevering gaat zo voorbij, maar mensen onderschatten vaak dat Alberto soms wel een jaar lang met het onderzoek bezig is: "Eerst kom je in contact met het slachtoffer en hoor je of diegene zijn of haar verhaal wil vertellen. Daarna doe je onderzoek naar de man en hoe je hem of haar gaat ontmaskeren. En dan duikt er weer een nieuw slachtoffer op." Alberto Stegeman zegt dat hij de afgelopen periode wel anders is gaan kijken naar zaken. Vooral sinds hij vader is geworden: "Ik ben nu vader en dan raakt het je nog meer dan ervoor. Soms is het zo naar, gewetenloos en egoïstisch. Dan wordt je pissig. Dan zijn er momenten met de redactie dat je het daarover hebt, maar ook dat je soms helemaal niets tegen elkaar zegt."

ZONDAG: WAPENS LIGGEN VOOR HET GRIJPEN

Aanstaande zondag zien we hoe Alberto Stegeman undercover is gegaan bij een schietvereniging om daar de misstanden te laten zien. De wapens lagen daar volgens de presentator voor het grijpen, terwijl iedereen zomaar binnen kon lopen. "We zijn daar een aantal maanden geweest en ze weten nog steeds niet wie we zijn." Je checkt de uitzending aanstaande zondag om 20:00 uur op SBS6.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Clip met Ali B

Alberto Stegeman was vorig jaar plotseling te zien in een videoclip van Ali B. "Dat is heel simpel gegaan", zegt de man van Undercover Nederland over de video van Waar Praten We Over met Lexxxus en Stiekz. "Ik werd op een vrijdagochtend gebeld door Ali dat hij een liedje had gemaakt." Ali wilde dezelfde dag die videoclip schieten en die moest die vrijdag nog online. "En als ik die vrijdag niet kon, dan ging die clip niet door." Ali had echt mazzel, want Alberto had die dag geen afspraken en ging naar hem toe. "Dat was zo tegen mijn natuur, maar voor hem doe ik dat graag", zei Stegeman bij Turn Up. Wie samenwerkt met Ali B, moet ook wel een beetje verstand hebben van straattaal en daarom gingen Vanessa en Giorgio dat testen bij FunX. Weet Alberto wat een waggie, de ibahesj en patta's zijn?

Heb jij ook een verhaal voor Undercover Nederland? Dan kan je Alberto Stegeman tippen via SBS6.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie