FunX

'Op zoek naar grenzen van saamhorigheid'

  1. Newschevron right
  2. 'Op zoek naar grenzen van saamhorigheid'
Als je meeloopt met een groep kan het niet goed aflopen. In theatervoorstelling One gaat theatergroep Jong Rast op zoek naar de grenzen van saamhorigheid. Soufiane en Leandro, twee leden van de groep, waren vanochtend te gast in Start om over de voorstelling te praten.

Project X
In de theatervoorstelling komt vooral groepsdruk naar voren. "De voorstelling is gedeeltelijk gebaseerd op de gebeurtenissen in Haren", aldus de twee theatermakers. "In One krijg je te zien hoe een groep ontstaat en hoe het zich daarna ontwikkelt. Het onderwerp saamhorigheid heeft de betekenis ‘meer zielen, meer vreugde’. Als je met meer mensen bent, durf je meer dingen te doen", zegt Soufiane. "Ik hoop dat jongeren het een toffe voorstelling gaan vinden. Ze kunnen leren hoe het fout kan gaan als je met een groep meeloopt", voegde Leandro er nog aan toe.

Vooroordelen
Vroeger was Soufiane stand-up comedian in zijn buurthuis. Hij is op een gegeven moment overgestapt naar het theater. In het kruisverhoor gaf de theatermaker aan dat veel mensen die hij tegenkwam het raar vonden dat een Marokkaan werkzaam is in het theater. "Ik sprak toen niet goed Nederlands, dus werd ik snel bestempeld als kut-Marokkaan. Nu gebeurt dat minder, want als ik zeg dat ik theater maak reageren veel mensen verbaasd."

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F68145276&show_artwork=true"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie