STER Advertentie
STER Advertentie

FunX Talent's SXTEEN gaat viral met gevoelige finaletrack

Vrijdag 7 december 2018 - 12:23 uur

|

Door:

Milou

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

FunX Talent-finalist SXTEEN mocht zichzelf dan wel niet de winnaar van de Vibes-competitie noemen, zijn opvallende finaleoptreden is inmiddels viral gegaan. Met zijn gevoelige performance wist hij het publiek te raken en dat levert hem een trendingpositie op YouTube op.

Emotioneel nummer

Tijdens de finale switchte SXTEEN na een halve minuut naar een gevoelig nummer over overleden dierbaren die hij opdroeg aan zijn oma met kanker. Omdat hij ervoor koos zich niet aan de opdracht te houden, kreeg hij een lager cijfer dan de rest. Desondanks bleek hij de publiekslieveling en dat resulteert in een hoog aantal views dat nog steeds hard stijgende is.

miljoen views

De video waarin SXTEEN in een eerdere rond de track I Love It van Kanye en Lil Pump covert, is inmiddels de miljoen views gepasseerd. Hij is daarmee het eerste FunX Talent die dat ooit heeft weten bereiken.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

eigen sound

Rotterdammer Joweney Balentien brengt sinds augustus onder de naam SXTEEN muziek uit. Hij wil graag zijn eigen sound ontwikkelen. Zijn nummers, met invloeden van hiphop, dancehall, latin en trap, zijn dan ook niet aan één bepaalde stijl toe te kennen. Volgens jurylid Architrackz is hij er al: "Ik maak me helemaal niet druk om jou, je gaat er sowieso komen, je bent er al."

FunX Talent video's

Wil je meer van de FunX Talent Vibes competitie terug zien? Op ons YouTube-kanaal FunX Gemist vind je alle video's.

Populair op FunX.nl

  • Büşra start stichting in naam van overleden verloofde, broertjes en neefje

  • Famke Louise en Ronnie Flex vertellen ongemakkelijk over hun relatie

  • WhatsApp krijgt advertenties

  • El Professor deelt belangrijke boodschap over 'La Casa de Papel' seizoen 3

  • Nabestaande van overleden bruidegom bij ongeluk A12 deelt emotioneel bericht

  • Mohamed Ihatteren: "Ik blijf nu liever hier, ondanks interesse van buitenlandse clubs"

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.funx.39999-funx-talent-s-sxteen-gaat-viral"}