FunX

FunX doorbreekt taboe op depressie onder jongeren in #TrueSelfie-week

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. FunX doorbreekt taboe op depressie onder jongeren in #TrueSelfie-week

FunX geeft om jou, ongeacht hoe je in je vel zit. Uit een onderzoek van het EenVandaag jongerenpanel blijkt dat 3 op de 10 jongeren zich depressief voelen. En er openlijk over praten, ho maar. Om dat taboe te doorbreken starten FunX, 3FM en NPO 3 vanaf maandag 9 tot en met zondag 15 april met de #TrueSelfie-week. Dit gebeurt in samenwerking met MIND.

op onderzoek uit

Zowel op televisie, de radio en online worden verschillende vormen van psychische problemen bespreekbaar gemaakt. Elke cultuur gaat hier anders mee om. Daarom zoomt FunX in het programma CritiX bijvoorbeeld in op het gebruik en de gevolgen van antidepressiva. Niet zomaar, maar vooral omdat het gebruik hoog schijnt te zijn onder allochtone vrouwen.

Morad & Shay pakken het anders aan en zoeken door middel van virtual reality uit hoe het voelt om zelf een psychose te krijgen. Het bijzondere hieraan, is dat ze begeleid worden door jongeren die dit zelf hebben gehad.

Reporter Celine gaat de straat op en vraagt voorbijgangers wat ze doen als ze zich down voelen. Alles is natuurlijk terug te vinden op FunX.nl!

niet afgelopen

Hoewel de #TrueSelfie-week zondag 15 april eindigt op FunX en 3FM, gaat NPO 3 er nog mee door tot en met 16 mei. Ze besteden aandacht aan dit thema door bijvoorbeeld de nieuwe programma's de Depressie Kennistest (BNNVARA) waarin jongeren zichzelf bloot geven, CV der Mislukkingen (VPRO), Tweestrijd (EO) en #jesuisdepri (KRO-NCRV). Lees er hier meer over.

Ster advertentie
Ster advertentie