FunX

Groenhart verwachtte titel bij debuut K-1 Max

  1. Newschevron right
  2. Groenhart verwachtte titel bij debuut K-1 Max
Muay Thai-kickbokser Murthel Groenhart heeft zaterdag in Athene de K-1 Max Final 8 gewonnen van zijn teamgenoot Artur Kyshenko. In het FunX-programma Fresh 'n Up vertelde de 26-jarige sporter dat het voor hem geen verrassing was: "Ik had wel verwacht dat ik zou winnen. Ik was zeker van mezelf, maar voor anderen was het misschien niet zo."

Toernooivechter

In de K-1 Max Final 8 moet je drie partijen op een avond winnen om de titel te winnen, maar dat was geen probleem voor de Surinaams-Nederlandse 'predator' Murthel. Hij is namelijk een echte toernooivechter: "Ik kan mezelf makkelijk opladen voor de volgende partij. Die energie zit in me, dus ik kan me geestelijk goed voorbereiden."

Pijn

Na knock-outs op de Japanner Yasuhiro Kido en Mike Zambidis moest Murthel het in de finale opnemen tegen zijn teamgenoot Artur Kyshenko. Dat ging niet zonder slag of stoot: "Ik heb nu wel last van mijn benen en alles, maar dat mag ik niet te hard zeggen want dan krijg ik een lowkick van mijn trainer Mike (van Mike's Gym). Als ik zeg dat ik daar last van heb, dan gooit hij er meteen eentje op."

Kyshenko

Volgens Murthel Groenhart was zijn teamgenoot Kyshenko er wel ziek van, "maar daarna hebben we met elkaar gepraat. Hij is echt een topgozer, een sportieve jongen." Kyshenko heeft achteraf zelfs gezegd dat hij het knap vond hoe Groenhart gewonnen heeft. De Muay Thai-vechter debuteerde namelijk in de K-1 Max Final 8 en hij won alle drie de partijen met een knock-out en dat is volgens de kickbokser nooit gebeurd in de K-1. "Ik denk dat ik de eerste ben die dat gelukt is."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F71683980"></iframe>
{/source}

Prijzengeld

De winst leverde Murthel Groenhart 300.000 dollar prijzengeld op en een hele blij moeder die momenteel in Suriname zit. Maar wat gaat hij doen met al dat geld? "Ik ga gewoon lekker sparen voor een huisje en een autootje," aldus de kickbokser.

{source}
<iframe width="550" height="413" src="http://www.youtube.com/embed/rq9bG24_7p8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
{/source}


Ster advertentie
Ster advertentie