FunX

Quinsding maakt documentaire over het leven van gevluchte kinderen

foto: Instagram: Quinsding
  1. Newschevron right
  2. Quinsding maakt documentaire over het leven van gevluchte kinderen

Youtuber Quinty Misiedjan, oftewel Quinsding, heeft een documentaire gemaakt over het leven van gevluchte kinderen. In tegenstelling tot de meeste documentaires over vluchtelingen, zie je in Getekend voor het leven juist hoe gevluchte kinderen in een wereld vol onzekerheid, angst en geweld, gewoon kind blijven. Sander sprak met Quinty in Start, waar ze alles vertelde over haar documentaire.

Quinty Misiedjan (Quinsding) vertelt over nieuwe documentaire 'Getekend Voor Het Leven'

Misvattingen

Quinty vertelt dat er veel misvattingen zijn over gevluchte kinderen. Ze wilde daar verandering in brengen door een documentaire te maken. "Je krijgt vaak het idee dat gevluchte kinderen alleen maar zielig zijn of dat hun ouders niks kunnen. In de documentaire wordt wel echt het tegendeel bewezen. Je ziet juist dat de kinderen lachen en veel kracht hebben, maar natuurlijk zie je ook de traan. Het is een meer realistisch beeld dan gewoon de stempel 'vluchteling'."

'Zielige kinderen'

De gevluchte kinderen willen volgens Quinty ook helemaal niet bestempeld worden als zielig: "Wat ik bijna van alle kids meekrijg is: 'als je ons maar niet neerzet als zielige kinderen'. In Jordanië was er een meisje dat me echt aankeek van: 'oké mevrouw de ambassadeur, je gaat ons niet neerzetten als zielige kinderen, want dat is niet wat we zijn. We zijn heel sterk en we kunnen van alles, maar we hebben gewoon een klein beetje hulp nodig'. Dat is echt een soort vuurtje dat achter me aanloopt. Ik mag deze kids niet teleurstellen door ze zielig neer te zetten."

Ervaringen

Quinty is als ambassadeur van War Child ook naar Colombia gegaan, omdat daar veel mensen vanuit Venezuela naartoe vluchten. Ze zag daar een andere kant van vluchtelingen dan dat vaak in de media geschetst wordt. "Er was een supervrolijk meisje dat me aan mezelf deed denken. We hadden allebei dezelfde lievelingsfilm en waren daar lekker over aan het praten, maar ik stel soms ook wat moeilijkere vragen. In de documentaire vroeg ik haar wat ze het meest mist. Je ziet dan dat het supervrolijke meisje totaal breekt en verandert in een meisje met ontzettend veel pijn."

Getekend voor het leven

Getekend voor het leven is vanaf komende zondag om 17:13 te zien op het Youtube-kanaal Quinsding, en om 10 uur 's ochtends wordt er een livestream gestart. "We gaan zeven uur en dertien minuten livestreamen. Elke seconde dat we live gaan staat voor duizend vluchtelingen wereldwijd, waarvan meer dan de helft kind is. Er zullen artiesten en vrienden langskomen en we gaan zoveel mogelijk geld inzamelen. Op die manier gaan we niet alleen naar een hele mooie documentaire kijken, maar kunnen we ook gevluchte kids helpen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie