FunX

Amsterdamse Mikhael zamelt kleding in voor vluchtelingen: "Ik moest iets voor hen doen"

  1. Newschevron right
  2. Amsterdamse Mikhael zamelt kleding in voor vluchtelingen: "Ik moest iets voor hen doen"

De Good Vibes Calendar is nog in volle gang en FunX-luisteraar Mikhael deelde een hartverwarmend verhaal in Start met Fernando! Hij begon in zijn eentje met kleren doneren aan vluchtelingen in de Bijlmer en doet dat nu door heel Nederland.

SLIPPERS IN HARTJE WINTER

Mikhael woont in Amsterdam Zuidoost en vertelt dat er een aantal jaar terug twee opvangcentra voor vluchtelingen in zijn buurt kwamen. Dat was de eerste keer dat Mikhael met vluchtelingen te maken kreeg.

"Ik zag veel kinderen met slippers lopen in hartje winter. Toen dacht ik: ik moet iets voor hen doen. Ik plaatste een bericht op Facebook dat meerdere keren werd gedeeld. Zo verzamelde ik door het hele land zakken met oude kleren van mensen. Dat deed ik één of twee keer per maand."

KOFFERBAK

De kleren bracht Mikhael uiteindelijk naar een opvangcentrum in de Bijlmer. Daar mocht hij het soms niet zelf uitdelen en moesten de zakken eerst ingeleverd worden. Dat duurde hem iets te lang:

"Dan deelde ik gewoon een straat verderop de kleren uit vanuit mijn kofferbak. Vooral dikke winterjassen en truien, dat hadden zij niet, want ze komen allemaal van warme landen. [...] Sindsdien ben ik het blijven doen, want mensen bleven mij berichtjes sturen dat zij nog kleding hadden. Die van de Bijlmer zijn nu weg, maar ik doe het nu door heel Nederland."

Ster advertentie
Ster advertentie