FunX

Iesja sponsort Ghanees gezin al 12 jaar: "Het is een levenslang project"

foto: Privéfoto
  1. Newschevron right
  2. Iesja sponsort Ghanees gezin al 12 jaar: "Het is een levenslang project"

Een bijzonder verhaal in Start met Fernando. FunX-luisteraar Iesja vertelde dat zij bevriend raakte met een Ghanees gezin toen zij daar was voor een project. Ze zijn nog steeds zo goed bevriend dat Iesja hen na twaalf jaar nog steeds financieel steunt vanuit Nederland.

Een jaartje tussenuit

Het begon allemaal in 2006. Iesja was achttien jaar oud en net klaar met haar middelbare school. Ze besloot er een jaartje tussenuit te gaan naar Ghana voor een project. “Daar heb ik zo’n bijzondere tijd gehad en zoveel geleerd van die community. Ik heb het gevoel dat zij mij écht op hebben genomen in hun familie en ik hen ook hier in mijn leven.”

Life long project

De vriendschap tussen Iesja en het Ghanese gezin duurt inmiddels al twaalf jaar. Iesja is zo gek op de familie dat zij hen financieel steunt vanuit Nederland. Zo zorgt ze ervoor dat de middelste zoon naar school kan. Maar niet alleen dat. Iesja: “Ik heb ook een winkel samen met de oudste dochter in de stad Offinso. Het is een lifelong project zeg maar.”

Andere lifestyle

Maar hoe is het om een compleet nieuwe en andere lifestyle dan in Nederland mee te maken? Het heeft Iesja vooral heel veel geleerd:

“Het heeft me heel erg het gevoel gegeven dat ik welkom ben, zoals ik ben. Ik ben daar echt thuisgekomen, omdat ik mezelf niet beter hoef voor te doen dan ik ben. Daar kunnen we in onze samenleving nog veel van leren. Dat je er met elkaar voor gaat in plaats van ieder voor zich. Dat is iets heel unieks wat die familie mij heeft bijgebracht.”

Ster advertentie
Ster advertentie