FunX

Andy van der Meijde: "Als ik een wedstrijd kijk, moet ik altijd alleen zijn"

foto: YouTube: Andy van der Meijde
  1. Newschevron right
  2. Andy van der Meijde: "Als ik een wedstrijd kijk, moet ik altijd alleen zijn"

Ajax won gisteren met 0-1 van Tottenham Hotspur in de eerste halve finale van de Champions League. Een grote stap richting de finale voor de Amsterdammers! In Start belde Fernando vanochtend met de rasechte Ajacied Andy van der Meijde om na te beschouwen.

"Ik ben heel uitbundig en schreeuw alles bij elkaar. De hele buurt wordt gek van me"

billen knijpen

Ondanks de overwinning wist Andy nog een kritische noot toe te voegen: "Het was top, maar ze hadden het eigenlijk met 0-2 of 0-3 af moeten maken. Dan was het klaar geweest." Volgens Andy begon Ajax goed aan de wedstrijd, maar veranderde de situatie toen Tottenham-verdediger Jan Vertonghen geblesseerd raakte. "Toen Sissoko erin kwam, kwam de kracht op het middenveld. Dat was wel even billen knijpen." Toch is hij goed gestemd voor de returnwedstrijd. Volgens Andy kan dit Ajax van iedereen winnen, ook tegen Barcelona. "Ze laten het ook zien, hè. Ze zijn doorgekomen met goed voetbal, niet met lucky voetbal ofzo."

Gewoontes

Een wedstrijd samen met Andy kijken? Think twice. Een van zijn gewoontes is dan ook alleen kijken. "Ik ben heel uitbundig en schreeuw alles bij elkaar. De hele buurt wordt gek van me", legt Andy lachend uit. Zijn voorspelling voor de return van volgende week? Volgens Andy loopt Ajax over Tottenham heen als ze zo spelen als in het eerste half uur gisteren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie