FunX

Ben je Marokkaans en moslim? Wees alert!

  1. Newschevron right
  2. Ben je Marokkaans en moslim? Wees alert!
Hier volgt een waarschuwing voor Marokkaanse moslims. De ramadan begint bijna dus je gaat vast niet naar Marokko, want daar is het veel te warm om te vasten. Nee, in plaats daarvan blijf je lekker in Nederland. Niet om je te bezinnen tijdens deze voor jou heilige maand maar om eens lekker de crimineel uit te gaan hangen. Logisch! Maar pas wel op hoor, want de politie in Den Haag en Utrecht zet extra personeel in om je in de gaten te houden. Ze gaan het immers erg druk krijgen met al die 'ramadan-criminaltieit'.

Je snapt hopelijk wel dat deze inleiding sarcastisch bedoeld is. Toch is dit min of meer de strekking van een artikel dat vandaag in het Algemene Dagblad verscheen. De kop alleen al: Extra politie ingezet tegen 'Ramadan-criminaliteit'

In het artikel valt te lezen dat de politiekorpsen in Utrecht en Den Haag zich deze zomer schrap zetten om te voorkomen dat moslims die tijdens de ramadan in Nederland verblijven, op boevenpad gaan. In beide steden wordt tijdens de vastenperiode, die op 20 juli begint, extra personeel ingezet. Veel Marokkanen blijven deze zomer in Nederland, omdat vasten in het warmere Marokko een stuk zwaarder is.

In de eerste alinea wordt gesproken over moslims maar al snel gaat het alleen nog maar over Marokkanen. Kortom, Nederlandse, Turkse, Surinaamse, Egyptische, Indonesische, Amerikaanse moslims bestaan niet. Alle moslims zijn Marokkaan en alle Marokkanen zijn moslim.

En wie zegt dat Marokkanen massaal in Nederland blijven tijdens ramadan? In een land dat volledig in Ramadan-sferen is en waar het bovendien vroeger donker wordt lijkt het juist makkelijker om te vasten dan hier, ondanks het warme weer.

En dan hebben we het nog niet eens over daadwerkelijke strekking van het verhaal: als (Marokkaanse) moslims in Nederland blijven neemt de criminaliteit toe. Het zou inderdaad kunnen dat als er minder mensen op vakantie gaan dat ook het percentage criminele activiteiten hoger ligt dan normaal. Maar dat heeft dan niks te maken met het feit of deze thuisblijvers moslim zijn of aan de ramadan doen!

P.S. Uiteraard is Geert (selectief) verontwaardigd
Ster advertentie
Ster advertentie