FunX

Hoe vermijd je een nieuwjaarszoen?

  1. Newschevron right
  2. Hoe vermijd je een nieuwjaarszoen?
We zitten nu in de eerste week van het nieuwe jaar. Dit betekent dat je van familie, kennissen maar ook collega's op het werk de beste wensen krijgt. Dit kan door middel van het geven van een hand, knuffel en zoenen. Maar niet iedereen zit op deze gelukwensen te wachten. Volgens onderzoek kijkt maar liefst 43% van werkend Nederland tegen die nieuwjaarszoen op.

Officieel kunnen mensen elkaar tot 6 januari nog het beste wensen voor 2013. Daarna worden er bij verschillende bedrijven echter nog nieuwjaarsrecepties gehouden. Wat doe je in zo'n geval?

Aanpak
Volgens etiquettedeskundige Gonnie Klein zijn er een aantal manieren om die zoen met die collega's die naar rook, koffie of zweet ruiken te voorkomen. Je kan ten eerste je arm gestrekt houden. Het is ook mogelijk om je onderarm op slot te zetten en met je linkerhand gelijk naar de linkerschouder van diegene te grijpen zodat je hem/haar op afstand houdt.

Beledigen
Er zijn mensen die gewoon direct zeggen dat ze niet van zoenen houden, verkouden zijn of een koortslip hebben. Dit is volgens Klein wat opzichtig. Als je iemand niet wil beledigen moet je duidelijk zijn. Je moet zeggen dat je dat alleen voor je familie en partner houdt. Als je dat niet wil zeggen kan je het houden bij de gestrekte arm en moet je wat achterover leunen. Na gelukwensen moet je gelijk op een ander onderwerp overgaan.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F73593884&amp;color=ff6600&amp;auto_play=false&amp;show_artwork=false"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie