FunX

Syrisch-Nederlandse YouTuber Obada is megahit in Arabische wereld, maar voelt zich eenzaam in Nederland

foto: NPO3foto: NPO3
  1. Newschevron right
  2. Syrisch-Nederlandse YouTuber Obada is megahit in Arabische wereld, maar voelt zich eenzaam in Nederland

Vergeet Enzo Knol, Monica Geuze en Anna Nooshin: Obada is een rising-star op het gebied van YouTube-video's, zonder dat de meeste Nederlanders daar weet van hebben. De Syrisch-Nederlandse jongen vluchtte op zijn twaalfde naar Nederland en groeide vanuit zijn oer-Hollandse dorpje Angeren uit tot een ware internetsensatie in de Arabische wereld. In Start vertelt hij aan Fernando hoe dit tot stand is gekomen en komt ook documentairemaker Sakir Khader - die een docu maakte over Obada - aan het woord.

2 miljoen subscribers op YouTube

Van kinds af aan wist Obada dat hij bekend wilde worden. "Ik zei als negenjarige al tegen mijn familie dat ik een bekende acteur wilde worden. In 2016 begon ik op YouTube met sketches en kijk waar ik nu sta in 2021", vertelt de bevlogen YouTuber.

Obada vertelt over zijn carrière als YouTuber en ambities in Nederland

Carrière maken in Nederland

Ondanks dat hij in de Arabische wereld al een bekende YouTuber is, wil Obada ook graag in Nederland doorbreken. Toch is dat lastig voor hem: zo spreekt hij gebrekkig Nederlands, voelt hij zich niet geaccepteerd in zijn thuisdorp en is zijn familie sceptisch over zijn carrière als YouTuber. Obada laat zich echter niet uit het veld slaan en blijft vechten voor zijn droom. "Ik kan veel zelf doen en heb twee miljoen subscribers, maar geen geschikt bedrijf waar ik kan werken. Daarom zoek ik een geschikte manager, zodat ik ook hier verder kan groeien."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Documentaire over Obada

Documentairemaker Sakir raakte geïntrigeerd door het leven van Obada. Ondanks zijn grote succes op YouTube is hij eigenlijk best eenzaam en dat raakte de filmmaker. In de documentaire OBADA laat hij zien hoe Obada een balans probeert te vinden tussen zijn carrière in het Midden-Oosten en zijn leven als een gewone Nederlandse jongen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie