Naar homepage
Up 2 Date

YouTuber verdient ruim 2000 euro per week met slapen voor camera

bron: YouTube/Super Mainstream
  1. Newschevron right
  2. YouTuber verdient ruim 2000 euro per week met slapen voor camera

Droom jij ervan om slapend rijk te worden? Het kan echt. Tenminste, het is maar net wat je rijk noemt. YouTuber Super Mainstream verdient in ieder geval een aardig zakcentje door te slapen voor de camera. Dankzij donaties van fans komt er elke week ruim 2000 euro op zijn rekening binnen.

Sleep Streams

Super Mainstream livestreamt elke week zo'n zes uur terwijl hij een poging doet om te slapen. Ondertussen kunnen kijkers hem proberen wakker te houden. Ze kunnen berichtjes, video's en liedjes sturen naar zijn Alexa speaker. Zo'n berichtje kost ongeveer 2,25 euro.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Trend

Super Mainstream is niet de eerste die geld verdient met slapen. De trend begon in 2017 toen Twitch-streamer Ice Poseidon 5000 dollar verdiende door zijn nachtrust te livestreamen. Inmiddels zijn er op YouTube en Twitch allerlei verschillende 'sleep streams' te vinden.

Vice meldt dat sleep streams de afgelopen tijd steeds populairder zijn geworden. De interesse in dit soort YouTube-streams bereikte een recordhoogte in de eerste week van dit jaar. Er werd maar liefst 426 procent vaker op 'sleep streams' gezocht dan in dezelfde periode van vorig jaar. Niet zo gek, als je bedenkt dat er 's avonds helemaal niks meer te beleven valt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie