FunX

"40 uur werkstraf niet genoeg voor schrijver 'neger-mail"

  1. Newschevron right
  2. "40 uur werkstraf niet genoeg voor schrijver 'neger-mail"
De rechtbank in Arnhem eist 40 uur werkstraf tegen Ruben W, de schrijver van de 'neger-mail'. Vorig jaar stuurde de 29-jarige medewerker van het elektronicabedrijf Mike de Wilde uit Arnhem per ongeluk een discriminerende e-mail naar stage-sollicitant Jeffrey Koorndijk. Het bericht was eigenlijk bedoeld voor de eigenaar van het bedrijf. "Heb nog even gekeken, is niks. Ten eerste een donker gekleurde (neger). En op zijn cv weinig tot geen ervaring met computers enz", schreef Ruben in de mail.

Beetje teleurgesteld
Jeffrey is niet helemaal tevreden met de straf die de rechtbank eist. "Ik ben blij maar ook weer een beetje teleurgesteld omdat ik die taakstraf niet echt een goede straf vind," vertelde Koorndijk in Fresh 'n Up. Hij had gehoopt op een langere taakstraf. "Dat is een weekje werken, dat vind ik niks hoor," zei Koorndijk later in het gesprek met Morad en Shay. Hij denkt niet dat Ruben hierdoor gaat veranderen. "Hij blijft sowieso racist," voegde hij er nog aan toe.

Eerste Ontmoeting
Jeffrey heeft verdachte Ruben W. vandaag tijdens de rechtszaak voor het eerst gezien. "Het was wel een beetje raar. Hij keek mijn kant niet op, hij durfde niet te kijken," zei Koorndijk.Getuige
Ruben W. heeft na het versturen van de mail aan Jeffrey vervolgens ook een excuusmail naar hem verzonden. Hierin schreef hij dat hij op deze manier met een allochtone collega van hem omgaat en dat Koorndijk het niet serieus moet nemen.

Ruben's collega werd eerder door de politie verhoord. Hieruit bleek dat hij had gelogen in zijn excuusmail. De collega gaf aan dat hij niet zo'n band had met Ruben en dat ze ook geen grappen maken over allochtone jongeren.

Psychische klachten
Jeffrey heeft volgens zijn advocaat Naim Menouar psychische klachten overgehouden aan het voorval. Daarnaast is hij ook nog bedreigd. "Hij (Ruben) heeft mij nu ook helemaal gek gemaakt", vertelde Koorndijk. Jeffrey gaf aan dat hij bijna de weg kwijt is. Hij voelde zich vernederd door het mailtje en soms heeft hij hier nog last van. "Dit heeft me gewoon zo erg gekwetst, ik weet het gewoon even niet meer," zei Koorndijk tot slot.

Uitslag
Jeffrey eist een schadevergoeding van 1961 euro. De rechtbank doet op 27 augustus uitspraak over de definitieve straf die Ruben W. krijgt opgelegd.
Ster advertentie
Ster advertentie