FunX

Vincent van den Ende a.k.a Avedon is de man achter hits van Chris Brown en 6ix9ine

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Vincent van den Ende a.k.a Avedon is de man achter hits van Chris Brown en 6ix9ine

Vincent van den Ende, beter bekend als Avedon, timmert keihard aan de weg als producer. Hij woont sinds een tijdje in L.A. en werkt daar samen met artiesten als Trippie Redd, Russ, 6ix9ine en Chris Brown. Ondanks zijn drukke schema, was hij een paar dagen in Nederland en vanmorgen kwam hij ook even langs in Start met Fernando.

Buma Awards

Het werk van Vincent is gisteren bekroond met twee Buma Awards. Hij won met de tracks Kika van 6ix9ine en Taking A Walk van Trippie Redd. "Bijzonder," noemt de producer dat. "Toen ik naar L.A. verhuisde begon ik echt met keihard te werken. Ik heb heel veel muziek gemaakt, ik zat elke dag 17 uur in de studio." Inmiddels is hij gewend aan die veeleisende workflow.

"Je gaat de studio in en het maakt niet uit met wie, maar je moet gewoon leveren. Zo ben ik vanaf moment één erin gegaan en dat is nu ook mijn routine."

Mentor

Vincent wordt ook niet door de minste begeleid. Zijn mentor is namelijk niemand minder dan de man van de classics: Scott Storch. De producer van ontelbaar veel hits, waaronder Still Dre, Lean Back en Candy Shop. "Ik werk nu anderhalf jaar samen," vertelt Vincent, die eerst niet stil stond bij hoe bijzonder die samenwerking wel niet is. "Ik realiseerde dat bijna niet, totdat de verhalen van back in the day kwamen. Dan realiseer je je wat een legend hij is."

Undecided
Een van de hits waar Vincent aan mee heeft gewerkt is Undecided van Chris Brown. Hoe die tune tot stand kwam, vertelt hij aan Fernando: "Scott belde me en zei: 'Yo morgen hebben we Chris Brown in de studio.' En Chris is zo'n legendarische artiest, hij wist meteen wat hij wilde doen." Toen Chris begon te zingen en dansen in de studio, voelden Vincent en Scott meteen de vibe en binnen no time stond de hele track.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie