logo
FunX

"Situatie Fogo nog steeds verschrikkelijk"

  1. Newschevron right
  2. "Situatie Fogo nog steeds verschrikkelijk"

De situatie op het Kaapverdische eiland Fogo is nog steeds verschrikkelijk, vertelde de Rotterdamse rapper Vieira aan Morad en Shay. Pico do Fogo, de vulkaan op het eiland, is nog steeds actief en dus stroomt er ook nog steeds lava over het eiland. Met alle gevolgen van dien.


Sterke Kaapverdische gemeenschap
"Twee dorpen zijn al weggevaagd en op dit moment worden er nog steeds mensen geëvacueerd," vertelde Vieira. In de media is er weinig aandacht voor de ramp die plaatsvindt op Fogo: "Kaapverdië is geen groot land, vandaar misschien dat er minder aandacht voor de situatie is. Maar met de sterke Kaapverdische gemeenschap en andere mensen die ons willen helpen, hopen we iets voor de mensen daar te kunnen betekenen."

Benefietavond Fogo
Volgens Vieira zijn er allerlei hulpgoederen nodig voor de mensen op Fogo en zijn er ook al diverse acties in gang gezet. Aanstaande zaterdag vindt er in Club Empire in Rotterdam zelfs een benefietavond plaats. Het geldt komt volledig ten goede aan de hulp voor Fogo. De flyer vind je onderaan dit artikel. Kun je komende zaterdag niet en wil je tóch je steentje bijdragen? Geen zorgen! Op deze Facebookpagina vind je meer info over hoe dat kan!

Check het volledige interview met Vieira hier en de flyer daaronder:

Ster advertentie
Ster advertentie