FunX

Sherely (29): “Dyslexie heeft me er niet van weerhouden om succesvol te zijn”

  1. Newschevron right
  2. Sherely (29): “Dyslexie heeft me er niet van weerhouden om succesvol te zijn”

"Toen ik als tiener erachter kwam dat ik zwaar dyslectisch was, zonk de moed me in de schoenen. Ik voelde me heel dom en was teleurgesteld in mezelf. Totdat mijn moeder zei: “Sher, je bent niet dom. Je leert alleen op een andere manier. Dyslexie heeft niks te maken met je IQ. Einstein was ook dyslectisch. Laat het je nooit van iets weerhouden."

Dertien jaar later stond ik op de opening van een tentoonstelling van het Stedelijk Museum, waarvoor ik de website ontworpen had. Mijn moeder was ook mee. Ze droeg een kleurrijke jurk met Afrikaanse print die ik voor haar ontworpen en gemaakt had. Mijn moeder werd overladen met complimenten. De medewerkers van het museum vonden het ontwerp zo mooi, dat ze mijn moeder vroegen of ze een foto van haar mochten maken.

Een paar dagen later kwam ik weer in het museum en zag ik de foto van mijn moeder hangen. Toen schoot ik wel even vol. Vooral toen ik de quote van mijn moeder las die erbij stond: 'Deze jurk is een creatie van mijn dochter'. Zonder haar was ik nooit zover gekomen.

Ik ben een vrouw met dyslexie, dus mensen denken vaak dat ik dom ben. Ze willen niet met me samenwerken, waardoor ik in het verleden soms de handdoek in de ring wilde gooien. Maar je moet niet opgeven, want dat mensen nu niet naar je luisteren, betekent niet dat er in de toekomst niet iemand komt die wel naar je luistert. Op het moment dat je denkt dat je niet meer verder kan gaan, is dat juist het moment dat je door moet gaan.

Dyslexie heeft me niet weerhouden om succesvol te zijn. Het heeft mij gemaakt als persoon. Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn, wat mijn skills zijn, hoe ik mezelf het beste kan verkopen. Ik kan mensen overtuigen om toch met mij te werken, ondanks mijn dyslexie."

- Sherely (29)

CLOSE-UP

We zijn benieuwd naar het onvergetelijke, inspirerende, ontroerende of onvoorstelbare verhaal dat jou heeft gemaakt tot wie je nu bent. Wil jij je verhaal delen? Meld je hier aan!

Ster advertentie
Ster advertentie