FunX

FunX en 3FM maken samen ochtendshow voor Turkije en Syrië

foto: Giro555
  1. Newschevron right
  2. FunX en 3FM maken samen ochtendshow voor Turkije en Syrië

De aardbevingen in Turkije en Syrië hebben inmiddels ruim 35.000 dodelijke slachtoffers geëist en hulp is nog altijd hard nodig in het getroffen gebied. Daarom gaan FunX en 3FM aankomende woensdag de krachten bundelen. Fernando Halman (FunX) gaat namelijk samen met Rob Janssen en Wijnand Speelman (3FM) een speciale ochtendshow maken als aftrap van de actiedag voor Giro555.

'Mooie dingen verwezenlijken'

Tijdens de 555 Ochtendshow, die van 05.55 uur tot 09.00 uur zal duren, wordt zoveel mogelijk geld ingezameld voor de aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië. "Als we dit samen gaan doen, zijn we veel sterker. We gaan de krachten bundelen en het met z'n drieën rocken", aldus Wijnand. Daarop vult Fernando aan: "Mooie dingen kun je alleen verwezenlijken als je de krachten bundelt. Dat is precies wat we gaan doen!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Actiedag

FunX is woensdag de gehele dag, van 5.55 uur tot 23.00 uur, de nationale actiezender. Naast FunX, zullen dus ook andere radiozenders meedoen met de actie, zoals QMusic, Radio 538, Radio 10, Radio Veronica, Sky Radio en NPO-radiozenders. 's Avonds om 20.30 uur wordt er een gezamenlijk programma uitgezonden van NPO, RTL en Talpa Network. Het programma is te zien op NPO1 en wordt gepresenteerd door presentatoren van de verschillende omroepen.

Eindstand

De einduitslag van de actiedag is live te volgen bij zowel NPO, RTL als SBS6. Doneren is de dagen erna ook nog mogelijk. Het geld is onder andere dringend nodig voor onderdak, medische hulp, eten, drinken en hulpgoederen, zoals medicijnen, warme kleding en dekens.

Giro555

Door de aardbevingen in Turkije en Syrië is het leven van tienduizenden mensen volledig verwoest. Wil je steun bieden en ervoor zorgen dat de inwoners genoeg medische zorg, voedsel, water en onderdak krijgen? Doneer dan nu via Giro555. Meer lezen over de laatste ontwikkelingen? Ga naar FunX.nl/giro555.

Geef nu

Ster advertentie
Ster advertentie