FunX

Winne gaat in Winti terug naar zijn roots: "Fijn om deze kant te laten zien"

  1. Newschevron right
  2. Winne gaat in Winti terug naar zijn roots: "Fijn om deze kant te laten zien"

Negen jaar lang moesten we erop wachten, maar vandaag was het eindelijk zover: Winne is terug. En hoe! Hij brengt een hele andere vibe in zijn gloednieuwe single Winti, die hij in samenwerking met de Surinaamse artiest Poppe maakte. Morad & Shay belde met Winne om erachter te komen waar Winti precies over gaat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Surinaams

"Ik denk dat dit een kant van mij is die mensen nog niet gezien of gehoord hadden. Het is fijn om dat te laten zien." Winne eert in Winti zijn Surinaamse roots. De opvallende sample van de beat is afkomstig van een liedje dat zijn moeder vroeger altijd zong.

"Dat liedje is me altijd bijgebleven. Het is iets dat me diep raakt. Toen ik in de studio een keer dat liedje neuriede, wist ik meteen dat we dit moesten sampelen."

Herkenbaar

Zowel de lyrics als de videoclip gaan over Winti, een natuurgodsdienst die door de Afrikaanse slaven is meegenomen naar Suriname. Volgens Winne zitten er in de tekst hele herkenbare dingen voor iedereen met een Surinaamse moeder en/of vader. Meer kan hij er nog niet over kwijt, want binnenkort komt er een video uit waarin hij uitgebreider op de lyrics in zal gaan.

Meer

Winti is de eerste single van een groter project dat later uit zal komen. De Rotterdamse rapper is dankbaar voor alle positieve reacties die hij tot nu toe heeft ontvangen en kan niet wachten tot hij meer muziek met zijn fans kan delen.

Ster advertentie
Ster advertentie