FunX

6 dingen die iedereen herkent als je moet werken met lekker weer

  1. Newschevron right
  2. 6 dingen die iedereen herkent als je moet werken met lekker weer

Vandaag lopen de temperaturen op tot zo'n 30 graden en voor veel mensen is dat goed nieuws, behalve als je moet werken of studeren en dus de hele dag binnen zit.

FunX begrijpt je, dus hierbij 6 herkenbare dingen die je tegenkomt terwijl de rest van Nederland in de zon zit.

1. "Kun je niet vrijvragen?"

Al je vrienden vragen jou al dagen van tevoren of je niet vrij kunt vragen. Want dan kun je met ze mee naar het strand/park/zwembad. Snappen ze niet dat je baas 'hey ik wil in de zon chillen' niet echt een goede reden vindt om vrij te vragen?

2. insta is je grootste vijand

Bikini-selfies, cocktails op het strand, ijsjes en heel veel foto's van de zon worden per minuut Instagram op gegooid terwijl jij al de hele dag binnen zit. Troost jezelf met de gedachte dat jij in ieder geval niet kan verbranden.

3. "Kun jij niet even boodschappen doen voor de barbecue?"

Nu jij thuis aan het zwoegen bent op je scriptie, denken je ouders dat jij het ook een feestje vindt om in de rij te staan bij de supermarkt terwijl de hele buurt vlees en knoflooksaus koopt. Ehm, nee.

4. Iedereen praat over het weer

In elke groepschat gaat het over hoe warm het wel niet is. Je krijgt foto's doorgestuurd van de thermometer die uitslaat naar boven de 30 graden. Thanks voor de ongevraagde live update vanuit buiten.

5. Jij bent ongeveer de enige die een spijkerbroek draagt

Onderweg naar je werk als vakkenvuller, kijken mensen in te korte broekjes je scheef aan. Hun ogen vragen zich hardop af of jij wel helemaal goed bij je hoofd bent met je spijkerbroek en je sneakers. Enig idee hoe koud het kan zijn in de supermarkt, mevrouw?

6. Morgen vraagt iedereen wat je hebt gedaan dit weekend

Als je morgen op school komt of je werk, lijkt iedereen wel te hebben genoten van het lekkere weer. "Heb jij ook zo lekker gechilld in de zon?" is de meest gestelde vraag. De rest van de dag loop je met een koptelefoon op om al deze weekend-verhalen weg te filteren.

Ster advertentie
Ster advertentie